Palovaroitin on paitsi lakisääteinen, myös edullinen ja helppo henkivakuutus. Pimeän ja joulun aikaan syttyy eniten tulipaloja, koska ihmiset polttavat paljon kynttilöitä. Almost Invisible on optinen palovaroitin, joka reagoi ilmassa leijuvan savun pieniin hiukkasiin 85 desibelin varoitusäänellä ja punaisella LED-valolla.
Muihin palovaroittimiin verrattuna Invisible on melkein näkymätön – se painaa vain 47 grammaa ja on korkeudeltaan 4 cm. Kooltaan se on hädin tuskin golfpallon kokoinen, mutta silti yhtä tehokas kuin iso palovaroitin. Sen muotoilu on palkittu arvostetulla IF Design Award -palkinnolla.
Varoittimen mukana tulee litiumparisto, joka kestää 5 vuotta. Almost Invisiblessä on CE-merkintä ja se on EN-standardoitu. Varoitin voidaan sulkea tilapäisesti 10 minuutin ajaksi, jonka jälkeen se takaisinkytkeytyy automaattisesti.

Hintaa varoittimelle kertyy noin 30 euroa.


Pohjoismaissa vietetään palovaroitinpäivää 1.12. ja paloturvallisuusviikkoa 26.11.–1.12.
• Päivän tavoitteena on herättää keskustelua ja innostaa ihmisiä ottamaan vastuuta omasta paloturvallisuudestaan.
• Vuonna 2015 Suomessa sattuneissa asuinrakennusten tulipaloissa 440 kerralla palovaroitin ei toiminut, ja 862 asunnossa palovaroitinta ei ollut ollenkaan.
• Jokaisen kerroksen jokaista alkavaa 60 neliömetriä kohden tarvitaan yksi varoitin ja sen toimivuus pitää testata säännöllisesti.


Schneider Electricin Almost Invisible -palovaroitin on pieni mutta riittävän äänekäs.