Family Hub -jääkaappi on harppaus kohti esineiden internetin laajempaa hyödyntämistä. Se muuttaa tapoja laittaa ruokaa ja tekee kodeista entistä älykkäämpiä.

Jääkaapin ovessa on 21,5 tuuman HD LCD -näyttö, joka näyttää kaiken sen kautta tapahtuvan viestinnän. Näytön kautta voi esimerkiksi päivittää tai jakaa kalenterimerkintöjä perheen kesken, lisätä kuvia ja esitellä vaikkapa lasten tekemiä taideteoksia sekä kirjoittaa muistiinpanoja. Kaikki toiminnot hoituvat helposti älypuhelimen avulla.

Samsungin jääkaappi tietää mitä se sisältää ja osaa tehdäkin asialle jotakin.

Jääkaappi kertoo, mitä ruokia sen sisällä on, ja ilmoittaa ruuista, joiden viimeiset käyttöpäivät lähestyvät. Se myös ilmoittaa kun jokin ruoka on loppumassa. Jääkaapin sisään on asennettu kolme kameraa, jotka nappaavat sisällöstä kuvan aina kun ovi suljetaan. Kuvia pääsee selaamaan älypuhelimen kautta missä vain, jolloin käyttäjä pystyy helposti kesken kauppareissun tarkistamaan, mitä hänellä on jääkaapissa. Tarkistaminen sujuu helposti Samsung Smart Home -sovelluksen avulla. Family Hub -jääkaappi auttaa myös nettiostosten tekemisessä*, uusien reseptien löytämisessä sekä ostoslistojen tekemisessä ja jakamisessa.

Jääkaappia voi käyttää musiikkisoittimena sen sisäänrakennettujen kaiuttimien kautta, tai yhdistämällä siihen esimerkiksi Samsungin 360-kaiuttimen bluetoothilla. Näyttöön voi yhdistää myös Samsung Smart TV -laitteen, jonka ansiosta perheenjäsenet pääsevät katselemaan lempiohjelmiaan myös keittiössä.

Family Hub -jääkaappi (RF56K9540SR/EE-malli) saapuu Pohjoismaissa kauppoihin kesällä 2016. Suositushinta 5999 euroa.

* Ostosten tekemismahdollisuuksissa on maakohtaisia eroja.