TomTom:n GPS-kello Spark Cardio + Music tarjoaa nimensä mukaisesti runsaasti virikkeitä kaikenlaiseen treenaamiseen. Laitteen käyttöönottokin on sen verran helppoa, ettei siitä voi tulla kynnyskysymystä tekkivehkeitä vieroksuvallekaan. Youtube-ohjevideoita on runsaasti, ja ne on tuotu TomTom MySports -palveluun hyvin saataville. Painettuja käyttöohjeita ei tällä kertaa tarvitse välttämättä selata lainkaan.

TomTomin GPS toimii juoksulenkillä ennakko-odotusten mukaisesti nopeasti ja moitteetta. Kellon perusnäytön tarjoama eli keskimääräinen kilometrivauhti, ajanotto, matka ja syke tekevät treenin edistymisen seuraamisen helpoksi juoksulenkin aikanakin.

TomTomin näyttö on selkeä ja numeroista saa selvän vauhdissakin.

GPS-kellon näyttö on selkeä ja numeroista saa hyvin selvää, vaikka lenkillä koville ottaisikin. Kellon mittaama syke vaikuttaa myös pitävän aika hyvin kutinsa, joten sykevöitä jää tuskin kovin moni kaipaamaan. Kelloon voi asettaa erilaisia tavoitetoimintoja, sykealueita ja hälytyksiä oikeanlaisen treenin varmistamiseksi. Treenimusiikille löytyy tilaa 3 GB, mikä lienee useimmille ihan riittävästi. TomTom Spark Audio + Music on nykytrendin mukaisesti treenikellon lisäksi myös 24/7-aktiivisuusranneke. Ympärivuorokautinen aktiivisuuden mittaus unenlaadun rekisteröimisineen sopinee niitä tarvitseville.

Käytön vaivattomuus on yksi TomTom Spark Cardio + Musicin vahvimmista ominaisuuksista. Kellon käyttöliittymä on simppeli mutta toimiva, ja treenidatan siirtäminen TomTom MySportsiin onnistuu suoraviivaisesti. MySports tarjoaa riittävästi välineitä treenin analysoimiseksi, esim. juoksumatka, kesto, kulutettu energia, keskinopeus min/km, maaston muodot, syke ja askeltahti minuutissa. Karttapohjasta näkyy juostu lenkki ja kilometrikohtainen vauhti. MySport-saitilta pystyy seuraamaan omaa kehittymistään lajikohtaisesti ja vaikkapa kilpailla itseään vastaan seuraavalla lenkillä. TomTom Spark Cardio + Music on myös yhteensopiva muiden juoksusovellusten kanssa, kuten Endomondo, Runkeeper, Strava ja Nike+.

TomTom Spark Cardio + Music on käypä vaihtoehto niin monipuolisesti treenaavalle kuin säännöllisen liikunnan aloittamista pähkäilevällekin. Kellon ominaisuudet ovat riittävät ja käyttökokemus erinomainen, joten treenimotivaatio ei jää ainakaan tästä laitteesta kiinni.
Helpon treenikaverin kanssa voi keskittyä olennaiseen eli tehokkaaseen harjoitteluun.