Ja näin TIPA-tuomaristopaneeli kuvaili Canonin palkittuja tuotteita:

Best DSLR Advanced (Paras edistyneen harrastajan järjestelmäkamera): Canon EOS 70D

Canon EOS 70D -kamerassa on 20.2 CMOS APS-C -kenno ja DIGIC 5+ -prosessori, joka pystyy tallentamaan jopa 7 kuvaa sekunnissa, sekä laajennettu ISO-herkkyysalue 100–12 800, joka on laajennettavissa arvoon 25 600 ISO. Automaattitarkennusta tehostaa 19 pisteen ristikkäistyyppinen automaattitarkennusjärjestelmä. EOS 70D -mallin mullistavana innovaationa on Dual Pixel CMOS AF -järjestelmä, joka mahdollistaa videon tallennuksen elävän etsinkuvan tilassa tarkalla automaattitarkennuksella sekä erittäin nopean automaattitarkennuksen stillkuvissa. Kääntyvässä kosketusnäytössä on 1,04 miljoonaa pistettä. Yhdysrakenteinen langaton yhteys mahdollistaa helpon jakamisen tai latauksen matkapuhelimiin Canon EOS Remote -sovelluksella.

 

Best Expert Compact Camera (Paras kompaktikamera ammattikäyttöön): Canon PowerShot G1 X Mark II

Canon PowerShot G -sarjan mallit ovat aina arvostettuja. Uusimmassa PowerShot G1 X Mark II -mallissa on 13,1 megapikseliä, monikuvasuhteinen 1,5-tyypin kenno, f/2–3,9 5X zoom (kinofilmivastaavuus 24–120 mm) ja lukuisia mukautettavia toiminto- ja käsittelyominaisuuksia. Tallennusvaihtoehtoja ovat 14 bitin RAW- sekä JPEG-kuvat, ja käytössä on nopea ja tarkka 31 pisteen automaattitarkennus. Sommitteluvaihtoehtoja tehostaa 3-tuumainen kallistuvatyyppinen LCD-kosketuspaneeli, jossa on 1,04 miljoonaa sRGB-pistettä ja 100 %:n peitto. Valotusta ja kameran hallintaa on laajennettu ja parannettu uusilla objektiivin rungon kaksoissäätörenkailla. Saatavana on täysi teräväpiirto sekä Wi-Fi-yhteys, jossa on NFC-toiminto. Tarkennusalue alkaa 2 tuumasta, ja käytettävissä on myös kokoaikainen käsintarkennus sekä tarkennuksen korostus.

 

Best Professional DSLR Lens (Paras objektiivi ammattikäyttöön): Canon EF 200–400 mm f/4L IS USM Extender 1,4x

Urheilu- ja luontokuvaajille suunnattu Canon EF 200–400 mm f/4L IS USM Extender 1.4x -objektiivi on tehokas superteleobjektiivi, jossa on optisesti vastaava, yhdysrakenteinen 1.4x polttovälin muuttaja. Se pääsee oikeuksiinsa kuvauskohteissa, joissa objektiivia ei voi vaihtaa nopeasti. Samalla se suojelee herkkiä varusteita, kuten digitaalisen järjestelmäkameran kuvakennoa, pölyisissä ja kosteissa ympäristöissä. Objektiivissa on yksi fluoriitti- ja neljä UD-linssielementtiä sekä 9-lamellinen himmenninaukko. Moottoroidussa tarkennustilassa tarkennus tapahtuu hiljaisesti ja sujuvasti, mikä on hyödyksi videoita kuvattaessa. Objektiivi kestää myös erinomaisesti pölyä ja vettä.

Best Imaging Innovation (Paras kuvantamisen alan innovaatio): Canon Dual Pixel CMOS AF -tekniikka

Dual Pixel CMOS AF on vaihetarkennukseen perustuva automaattitarkennustekniikka, joka toimii suoraan kuvakennon tasolla. Etuna on huomattavasti parempi automaattitarkennus aikaisempiin EOS-kameroihin verrattuna elävän etsinkuvan käytön ja videokuvauksen aikana. Koska elävää etsinkuvaa voidaan käyttää samalla tavalla kuin kameran etsintä, automaattitarkennus toimii nopeammin ja sujuvammin. Dual Pixel CMOS AF -tekniikka on tällä hetkellä käytettävissä EOS 70D -mallissa ja lisävarusteena C100- ja C300 Cinema EOS -kameroissa, jotka ovat vuorostaan yhteensopivia Canon EF -objektiivien kanssa. Tämän edistysaskeleen avulla voidaan kehittää tulevaisuudessa entistä herkempiä kuvantallennus- ja käsittelyominaisuuksia.