Uusi Terhi 475 BR on hieman alle viisimetrinen tuplapulpettivene, jossa kaksi eteen vietyä pulpettia sekä väliovi muodostavat suojaavan takatilan. Takatila on varustettu kahdella pehmustetulla erillisistuimella sekä leveällä takapenkillä, jossa riittää tilaa yhteensä jopa viidelle aikuiselle. Kaksiosainen pulpettien välissä oleva väliovi on helppokäyttöinen ja tukeva. Alaosan saa kuumalla kesähelteellä lukittua myös auki-asentoon, jolloin ilmavirta viilentää tuulilasin suojassa matkustavat. Sadekelejä varten veneen saa varustettua kuomulla, jolle on oma kuomukotelonsa.

Takatilaa suojaavista pulpeteista löytyvät säilytystilat pikkutavaroille sekä juomapullolle ja ohjauspulpetissa on lisäksi paikka karttaplotterille. Pulpeteissa on myös virranulostulo ja kaksi lukittavaa hansikaslokeroa. Veneen muut säilytystilat on myös tarkkaan mietitty: keulassa on ankkuriboksi sekä keulasäilytystila ja perässä on köysiboksit, takapenkin säilytystila sekä kuomukotelo. Tuttuun tapaan kaikki säilytystilat ovat köysibokseja lukuun ottamatta lukittavia.

Terhi 475 BR:n rungon valtti on sen ABS-kolmikuorirakenteessa. ABS-muovi on materiaalina helppo hoitaa ja pitää puhtaana. Se kestää hyvin kulutusta ja sietää kovatkin iskut. Kolmikuorirakenne tekee veneestä erittäin turvallisen ja uppoamattoman, sillä korirakenteen välit on täytetty umpisoluisella vettä imemättömällä polyuretaanivaahdolla.

Uudessa 475 BR:ssä on korkeat laidat, tasainen turkki ja paljon tavaran kuljetukseen sopivaa avotilaa keulassa. Veneen käyttöturvallisuus on varmistettu runsaalla kaidevarustelulla. Terhi 475 BR on ihanteellinen vene esimerkiksi yhteysveneenä mökkiläisille, kun kuljetettavana on kasseja, kylmälaukkuja ja muuta tavaraa. Vene sopii hyvin myös huviajeluun ja moniin harrastuksiin vesihiihdosta kalastukseen. Keulan avotilaa ja aurinkotasoa voi hyödyntää esimerkiksi heittokalastuksessa erinomaisen hyvin.
 

Tekniset tiedot

Pituus4,75 m

Leveys1,85 m

Paino390 kg

Kantavuus (hlö)5

Suurin kuorma405 kg

Syväys0,28 m

Moottorisuositus40 - 60 hv

Suurin suositeltava moottorin paino115 kg

HyväksyntäluokkaC