Kameran lisäksi aloittellija tarvitsee muutaman pikku vempeleen onnistuneisiin taltiointeihin: Monopodi eli yksijalkainen jalusta on ykköshankinta. Videoiden heilunta vähenee olennaisesti ja pysyvät stillitkin vaaterissa.

Vaakasuuntaisia kameransiirtoja varten tarvitaan dolly eli liukualusta. Sillä saa mukavia ns. ajoja elokuviinsa. Suomeksi sanottuna kameralla voi vaikkapa seurata liikkuvaa kohdetta samalla nopeudella.  Dollyn voi asettaa jalustan tai minkä hyvänsä kiinteän alustan päälle

Tärkein yksittäinen elementti kuvauksessa on ehkä yllättäen ääni. Jos äänestä ei saa selvää, kuvallakaan ei tee juuri mitään. Tilanteen saa hallintaan hankkimalla kameraan erillisen, varustekenkään kiinnitettävän laadukkaan ja suuntaavan mikrofonin. Kamerassa pitää tietty olla mikrofoniliitäntä, tarkista asia.

Jos kuvaaja haluaa itselleen ammattimaisemman leiman, erilaiset rigit ovat must. Rigiin eli varusterunkoon/kuvaustukeen voi kiinnittää mikrofoneja, lamppuja ynnä muuta, mitä itse kukin nyt tuntee kussakin kuvaustilanteessa tarvitsevansa.

https://youtube.com/watch?v=Ar8WxOFUmxo