Tunneissa mitattuna liikkuva pyörii edelleen eniten perinteisesti tv-ruudulla, mutta videokatselu älypuhelimella ja tabletilla on viimeisten parin vuoden aikana lisääntynyt. Ericssonin mukaan tämä ei kuitenkaan tarkoita, että ihmiset olisivat valmiita tinkimään videokuvan laadusta. HD-kuvanlaatua pidetään televisio- ja videopalveluiden ominaisuuksista kaikkein tärkeimpänä. Taakse jäävät esimerkiksi mainoksettomuus, sisältöjen tuoreus ja tekstityksen saatavuus.

Tiedot selviävät Ericsson ConsumerLabin vuosittaisesta TV and Media -tutkimuksesta, jota varten tehtiin 23 000 haastattelua 23 eri maassa. Tutkimustulokset tukevat ajatusta siitä, että televisionkatselu on isossa murroksessa.

Kuva liikkuu, myös mukana

TV- ja videokuvaa katsotaan vielä pääsääntöisesti kotona, mutta erityisesti 16–24-vuotiaiden joukossa liikkuva kuva alkaa kulkea mukana myös työmatkalle, töihin, kouluun ja ystävien luokse. Lähes joka viides katselija (19 prosenttia) on nyt myös valmis maksamaan siitä, että pystyy katsomaan haluamiaan videosisältöjä missä tahansa, eri laitteilla. Kaksi vuotta sitten määrä oli neljänneksen pienempi.

Useampi kuin joka kolmas (36 prosenttia) vastaaja ilmoittaa keskeyttävänsä ohjelman katselun yhdellä laitteella jatkaakseen sitä myöhemmin toisella vähintään viikoittain.

TV and Media 2014 -raportti kokonaisuudessaan:
http://www.ericsson.com/res/docs/2014/consumerlab/tv-media-2014-ericsson-consumerlab.pdf