– Suomessa on monta vuotta odotettu, että sähköpyörämarkkinat vilkastuisivat. Sähköpyörien markkinaosuus on kuitenkin pysytellyt 1-2 prosentin tietämillä. Kun viime syksynä aloitimme sähköpyöriemme ennakkomyynnin , näytti vihdoinkin siltä, että uudet mallimme kiinnostavat ostajia todella paljon, kertoo Helkaman toimitusjohtaja Jari Elamo.

– Suurin osa sähköpyöristämme on Suomessa tehtyjä eli Made in Hanko. Ne ovat Suomen ainoita Suomessa tehtyjä sähköfillareita. Pyörissä on japanilaisen Shimanon laadukas moottori ja akku, ja muutkin käytetyt komponentit edustavat alansa parhaimmistoa. Pyörät kootaan yksilöllisesti Helkaman tehtaalla Hangossa, Elamo sanoo.

– Saksassa ja Hollannissa sähköpyörien markkinaosuus on melkein 20 prosenttia, Jari Elamo sanoo. Siellä sähköpyörällä pystytään korvaamaan perheen toinen auto.

Kaksi hinnakasta mallia

Uusi urheilullinen SE10 tuo sähköpyöräilyyn 10 vaihteen verran keveyttä ja tyyliä. Joustokeula, led-valot ja hydrauliset levyjarrut viimeistelevät ajonautinnon. Miesten SE10 ja naisten SE10L mattamustana punaisella säväyksellä. Runkokorkeudet 52/56 cm (SW10) ja 46/50 cm (SE10L). Ovh. 2 490 euroa.

Toinen Helkaman sähköpyörämalli on osin tuttu jo viime vuodelta. E27 on unisex-mallinen matalan jalan pyörä. Pyörä lanseerattiin jo viime vuonna, mutta tänä vuonna tarjolle on tullut myös jalkajarrullinen versio. Ostaja voi valita, haluaako pyörän jalka- vai käsijarrulla.Vakiovarusteina mm. valot ja säädettävä ohjainkannatin. Runkokorkeus 50 cm. Ovh. 2 190 euroa.

Helkama E27 on unisex-fillari lyhytkoipisille.