Puu&Co -kodit ovat oikeasti älykkäitä. Niiden keskeisimpiä toimintoja, kuten esimerkiksi valaistusta, lämmitystä ja sähköjä ohjataan langattomasti tabletilla, älypuhelimella tai tietokoneella. Jokaisella asunnolla on lisäksi oma Fortumin kanssa yhteistyössä kehitetty aurinkokeräinjärjestelmä, joiden ansiosta kodit ovat myös entistä omavaraisempia. Kodit kannustavat asukkaitaan elämään resurssiviisaasti.

Uusi asumisen malli perustuu vahvasti myös resurssiviisaaseen rakentamiseen. Kodit suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa hallituissa tehdasolosuhteissa ja niiden pääasiallisena rakennusmateriaalina käytetään suomalaista puuta. Kotien seinära- kenteet on saatu hengittäväksi käyttäen ekovillaa ja ilmansulkupaperia, kuitenkaan energiatehokkuutta unohtamatta, sillä mm. ikkunoiden U-arvot ovat 0,8W/m2K.

 

Toimitusjohtaja Joel Laurila on lähdössä takki auki maailmalle:  Puu & Co haastaa koko asuntomarkkinan ja kaikki sen toimijat uudistumaan. Tuomme alalle saman terveen kilpailuasetelman, mihin esimerkiksi IT-alalla on totuttu. Tämä pakottaa koko alaa uusiin innovaatioihin, joka näkyy kuluttajille parempina tuotteina”.

Ensimmäiset Puu&Co -kodit toteutetaan Espoon Kiloon. Kohteesta annetaan julkisuuteen lisätietoa kevään 2014 aikana.