Tapa, jolla putkiremonttikustannukset puolitettiin, ei ole mikään salaisuus. Säästö syntyi siitä, että saneerauksen ytimeksi valittiin tehdasvalmisteiset putkistomoduulit. Taloa ei moukaroitu hajalle, vaan käyttövesiputket tuotiin tehdasvalmisteisissa putkistomoduuleissa pinta-asennuksena kerroksiin ja sieltä huoneistoihin. Entiset putket tyhjennettiin ja tulpattiin paikoilleen. Viemäriputket sukitettiin ja kylpyhuoneet korjattiin tarpeen mukaan.

Koko saneeraus vietiin läpi neljässä kuukaudessa. Vesikatkokset jäivät minimiin ja asukkaat saivat asua kotonaan koko remontin ajan. Pöly-, ääni- tai hajuhaittaa ei ollut käytännöllisesti katsoen ollenkaan. Vettä sai taloyhtiössä ottaa ja käyttää koko ajan. Vain viemärit olivat linjoittain poissa käytöstä muutamia päiviä. Nyt taloyhtiöllä on kerroskohtaisilla vuodonilmaisimilla varustetut, helposti huollettavat putket. Putkistomoduulit valmisti Pipe-Modul Oy.

Taloyhtiön hallituksen jäsen Heimo Rissanen on hyvillään lopputuloksesta. Hänen mukaansa perinteinen kallis putkiremontti olisi merkinnyt talon monelle iäkkäälle asukkaalle muuttoa saman tien Honkanummen hautausmaalle saakka. Nyt säästyttiin tältä ja turhalta rahankululta.

Tärkeintä putkisaneerauksessa on aina miettiä ensin, miten putket uusitaan ja rakentaa loppuremontti sen mukaan. Saneerausprojektia valvoneen rakennusinsinööri, MBA Tapio Falckin mukaan As Oy Harjuviita 18:ssa toteutettu remontointitapa sopii mihin tahansa kerrostaloon millä paikkakunnalla tahansa. Hänen mukaansa näin tehty putkien uusiminen on aina noin puolet halvempaa kuin niiden uusiminen perinteisellä tavalla.