Heinäkuussa alkaneet, viisi viikkoa kestäneet historialliset helteet aiheuttivat valtaisan kysyntäpiikin mm. Scanoffice Oy:ssä, joka tuo maahan mm. Mitsubishi Electric  -ilmalämpöpumppuja sekä huoneilmajäähdyttimiä.

Kysyntäpiikki aiheutti monille maahantuojille ja asennusliikkeille myös ongelmia. Maahantuojat tilaavat laitteet valmistajilta etukäteissuunnitelmien mukaisesti. Niiden perusteella tuotantosuunnitelmiin otetaan tietty määrä laitteita kuukausittain kullekin asiakkaalle, eikä sovituista tilausmääristä voi tehtaiden kanssa juurikaan neuvotella.

Äkillisen kysyntäpiikin vuoksi monilta tyhjenivät varastot ja koneet loppuivat kesken. Asennuspuolella jonot venyivät joillakin paikkakunnilla jopa kuuden viikon mittaisiksi.

Varsinainen sesonki ilmalämpöpumpuille on syys–lokakuussa, kun lämmityskausi alkaa. Silloin viimeistään mattimyöhäisetkin aktivoituvat ja muistavat ilmalämpöpumpun, joka yleensä hankitaan omakotitalon tai rivitalon lisälämmönlähteeksi. Tänä syksynä koneista saattaa olla hienoista pulaa.