Helkama Veloxin henkilökuntaa ilahdutti erityisesti Tasavallan Presidentin onnittelupuhe 110 vuotta täyttävälle yritykselle. Puheessaan hän nosti esiin muun muassa suomalaisen erikoisosaamisen merkityksen. Tasavallan Presidentti myös kiitti henkilöstöä viime vuonna saamastaan Helkama-merkkisestä polkupyörästä, jonka hänelle luovuttivat Suomi pyöräilee -hankkeen edustajat. Vierailun aikana Tasavallan Presidentti tapasi lisäksi pyöränkokoaja Anders Sundströmin, joka oli koonnut Presidentille lahjoitetun Helkama Presidentti -erikoismallin.

 

-Helkamalla oli erittäin suuri kunnia valmistaa presidenttiparille viime vuonna polkupyörät. Niiden luovutusten yhteydessä kutsuimme Tasavallan Presidentin myös tutustumaan polkupyörätehtaaseemme. Tasavallan Presidentin nyt toteutunut vierailu kruunasi 110 vuotta täyttävän Helkaman juhlavuoden ja oli hienoa kuulla, että Presidenttikin arvostaa suomalaista pyöräosaamista, Helkama Veloxin ja Suomen Polkupyörätukun toimitusjohtaja Jari Elamo sanoo.

Helkama on suomalainen perheyritys. Se on perustettu vuonna 1905, jolloin Heikki J. Helkama ryhtyi myymään ompelukoneita ja polkupyöriä Tampereen myymälässään. Omaa pyörätuotantoa Helkamalla on ollut Hangon tehtaassaan jo vuodesta 1953, ja koko historiansa ajan Helkama on ollut synonyymi iloiselle liikkumiselle. 1960-luvulla markkinoille tuli jopo, josta on tullut Suomen suosituin polkupyörä. Tänä päivänä Helkama valmistaa edelleen vuosittain noin 30.000 polkupyörää Hangon tehtaassaan. Helkaman pitkä kokemus näkyy myös ammattilaisten arvostuksessa, ja se on tutkitusti Suomen korkeimmalle noteerattu urheilun ja vapaa-ajan välineiden brändi.

Otsikkokuva: Tasavallan Presidentin kanslia