Adobe Photoshopin ensimmäinen versio julkaistiin 19.2.1990 ja muutti tapaamme nähdä maailma. Photoshop ei ole vain visuaalisen alan ammattilaisten tärkein työväline, vaan se on jopa löytänyt tiensä suomenkieleen ”photoshopata”-verbin myötä. 

Photoshopin julkaisemisen aikaan tavoitteena oli myydä 500 ohjelmaa kuukaudessa. Tämä osoittautui tulevaisuudessa kovin vaatimattomaksi tavoitteeksi. Tänään ohjelmalla on kymmeniä miljoonia käyttäjiä ympäri maailmaa ja määrä kasvaa kymmenillä tuhansilla joka kuukausi. Photoshop kehittyy edelleen jatkuvasti ja aktiivinen joukko ohjelmistokehittäjiä luo jatkuvasti ohjelmalle uusia innovatiivisia ominaisuuksia. Esimerkiksi lokakuussa 2014 järjestetyssä MAX 2014 -tapahtumassa Adobe lanseerasi uusia työkaluja sumuisten ja usvaisten kohtien korjaamiseen kuvasta. Voit tutustua demoon täällä.

Photoshop juhlistaa alle 25-vuotiaita

Photoshopin merkkipäivän kunniaksi Adobe haluaa juhlia myös Photoshopin käyttäjiä. Haussa on 25 Photoshopia käyttävää alle 25-vuotiasta taitelijaa. Voit osallistua lataamalla projektisi Adoben Behance-palveluun käyttämällä tägiä #Ps25Under25. Behance on maailman suurin luovan alan sosiaalinen verkosto. Seuraavien kuukausien aikana osallistujista valitaan henkilö ylläpitämään Photoshopin Instagram-tiliä (@Photoshop).

 


Ensimmäinen Photoshopilla käsitelty kuva. Sen otti Photoshopin luoja Thomas Knoll ja kuvassa esiintyy hänen vaimonsa Jennifer. Kuvaa käytettiin ohjelman ominaisuuksien esittelemiseen.