Käyttäjät pystyvät valitsemaan valikoituja sovelluksia Nokia Kaupasta, yli kymmenestä kolmansien osapuolten sovelluskaupoista sekä ladata sovelluksia muistikortilta tai USB-yhteyttä käyttämällä.

Laitteissa on valmiiksi asennettuna Nokia-palvelut, muun muassa ilmainen* online- ja offline HERE Kartat, HERE Drive -navigointi, sekä Nokia MixRadio:n ilmainen* musiikin suoratoisto ja ladattavat soittolistat. Kaikissa laitteissa on lisäksi valmiiksi ladattuna laaja valikoima kolmansien osapuolten sovelluksia ja pelejä, mm. Plants vs. Zombies 2, Viber, Vine ja Twitter.

Nokia X-tuoteperhe tarjoaa käyttäjille myös Microsoftin palvelut, mukaan lukien ilmainen tallennustila OneDrive-pilvipalvelussa. Nokia X -laitteen ostaja saa valikoiduilla markkinoilla rajattoman määrän puheluita kuukauden ajan Skypella, jonka  maailmanlaajuisen palvelun avulla voi soittaa kansainvälisiä puheluita  lankaliittymiin yli 60:ssä  ja matkapuhelimiin kahdeksassa maassa.

Nokia X:ssä on neljätuumainen kapasitiivinen näyttö ja 3MP kamera. Nokia X+ on suunniteltu multimedian suurkuluttajille, jotka voivat puhelimen isomman tallennuskapasiteetin ansiosta nauttia täysipainoisesti peleistä, musiikista, valokuvista ja videoista.

Sekä Nokia X että Nokia X+ ovat saatavilla kirkkaanvihreänä, kirkkaanpunaisena, syaanina, keltaisena, mustana ja valkoisena. Tuoteperheen kolmas laite, Nokia XL, tarjoaa viiden tuuman näytön, erinomaisesti Skype-puheluihin sopivan 2MP etukameran, sekä autofokuksella ja salamalla varustetun 5MP takakameran. Nokia XL on saatavilla kirkkaanvihreänä, oranssina, syaanina, keltaisena, mustana ja valkoisena. Kaikissa kolmessa Nokia X -tuoteperheen laitteissa on Qualcommin Snapdragon tuplaydinprosessori, ja ne ovat Dual-SIM-laitteita.

Nokia X:n myynti alkaa heti valikoiduilla markkinoilla Aasian ja Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Intiassa, Latinalaisessa Amerikassa, Lähi-idän ja Afrikan alueella hintaan 89 euroa ennen veroja ja muita kuluja. Nokia X+:n ja Nokia XL:n myynnin odotetaan alkavan samoilla markkinoilla vuoden 2014 toisen neljänneksen alussa. Nokia X+:n arvioitu hinta ennen veroja ja muita kuluja on 99 euroa, Nokia XL:n 109 euroa.