Nikon D750 on täyden kennokoon digitaalljärjestelmäkamera, jossa on panostettu rankasti myös videokuvaukseen.  Kamera ei ole 7000-sarjan seuraaja, vaan ihan oma itsenäinen tuotteensa, joka sijoittuu Nikonin tuotesarjassa harrastaja- ja ammattikameroiden harmaalle rajapinnalle.

Kamerassa on herkkä automaattitarkennus, sarjakuvaus jopa 6,5 kuvaa/s ja Full HD -videotallennus kuvataajuudella 1080/60p, myös 24- ja 25 kuvaa/s.  Runkoon saa tuupattua sekä ulkopuolisen mikrofin, että kuulokkeet ja siinä on HDMI-lähtö. Mikrofin tuloääntä ja kamerasta lähtevää ääntä voi säätää erikseen.  Otokset voi tallentaa ulkoiselle levylle tai sitten vaikka paahtaa suoraa videolähetystä verkkoon.

Yhdysrakenteisella Wi-Fi-yhteydellä on helppo jakaa omia kuviaan. WiFi on saatu ympätyksi rungon sisään, koska se ei ole enää täyttää metallia, vaan pääosin hiilikuitua. Faradayn häkki on siis historiaa tämän kameran osalta. 

D750:ssä on kallistettava näyttö, joka kääntyy auki, ja sitä voi kallistaa 90º ylöspäin ja 75º alaspäin. Niinpä valokuvien ottaminen ja videon kuvaaminen onnistuu vaivattomasti vähän kinkkisimmistäkin  kuvakulmista. 

Suljinyksikkö on testattu 150 000 laukaisulla. Yhdellä pienen ja kevyen EN-EL15-litiumioniakun latauksella voit ottaa 1 230 valokuvaa ja kuvata 55 minuuttia videoaineistoa.

 

 

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista:

Uusi 24,3 megapikselin FX-kokoinen kenno: huikeat yksityiskohdat ja paljon jouston varaa rajaukseen.

Huikea valoherkkyys: ISO-herkkyys 100–12 800 on laajennettavissa herkkyyttä 50–51 200 vastaavaksi.

Ammattilaistasoinen automaattitarkennus: Multi-CAM 3500FX -AF-järjestelmä, jossa 51 tarkennuspistettä. Käyttöön voi määrittää 9, 21 ja 51 pistettä, ja automaattitarkennus toimii jopa arvolla –3 EV (ISO 100, 20 °C).

Valinta tarkennusalueryhmästä -tila: nopeuttaa tarkennusta ja parantaa taustan eristämistä myös vaikeissa valaistusolosuhteissa.

Tukeva kallistettava näyttö: kääntyy auki, ja sitä voi kallistaa 90º ylöspäin ja 75º alaspäin.

Yhdysrakenteinen Wi-Fi: vaikuttavia täyden kennokoon valokuvia voi siirtää yhteensopivan älypuhelimen tai tabletin kautta.

Sarjakuvaus jopa 6,5 kuvaa/s: aidosti täyden tarkkuuden kuvia jopa 6,5 kuvaa/s sekä FX- että DX-koossa.

Usean kuvakoon D-video: Tallentaa Full HD (1080p) -videoita FX- ja DX-kokoisina kuvataajuudella 50p tai 60p. ISO-herkkyydet käytettävissä arvosta ISO 100 arvoa ISO 51 200 vastaavaan arvoon videoita kuvattaessa. Myös suljinaikaa, aukkoa ja äänenvoimakkuutta voi hallita. Erillinen videovalikko, johon voi tallentaa kaikki videoasetukset samaan paikkaan.

EXPEED 4: parantaa kameran suorituskykyä erinomaisin tuloksin.

Picture Control 2.0: tasainen-asetuksen suuri dynaaminen alue helpottaa jälkikäsittelyä, ja Yksityiskohtaisuus-asetuksella voi hienosäätää yksityiskohtia.

Värinsäätönäyttö: Heijastamaton 8,0 cm:n (3,2 tuuman), noin 1 229 000 pisteen nestekidenäyttö. Väritasapainoa ja kirkkautta voi säätää halutulla tavalla.

Energiaa säästävä muotoilu: pidempi kuvausaika yhdellä EN-EL15-akun latauksella.

Täysi kennokoko pienessä paketissa: erinomainen ergonomia ja kevyt, säänkestävä itsekantava kameran runko tehostavat todellista täyden koon kennon tuomaa vapautta.

Luovat tilat: HDR (laaja dynaaminen alue), kameran ajastustoiminto, Erikoistehosteet- ja Kuvausohjelmat-tilojen tehosteet sekä rajoittamaton sarjakuvaus.

Tallennusvälineet: Kaksi SD-korttipaikkaa takaavat sujuvan kuvauksen. Molemmat korttipaikat ovat yhteensopivia suuren kapasiteetin SDXC- ja UHS-I-korttien kanssa.

Etäkäyttö: Langattoman kuvauksen entistä parempi hallinta langattomalla lähetin-vastaanottimella WR-R10 ja langattomalla lähettimellä WR-T10 tai kameran asetuksien hallinta langattomalla kauko-ohjaimella WR-1. Ethernet-yhteyden tai langattoman lähiverkkoyhteyden voi muodostaa valinnaisella lähettimellä UT-1 ja langattomalla lähettimellä WT-5.

Nikon D750 -järjestelmäkameran suositushinta on 2 335€ (sis. alv) ja sen myynti alkaa 23. syyskuuta 2014.