Volvo Trucksin uudessa The Chase -videossa Volvo FL –jakelukuorma-auto joutuu testeistä kovimpaan. Videossa lauma härkiä jahtaa kuorma-autoa keskiaikaisessa espanjalaisessa Ciudad Rodrigon kaupungissa. – Uskomatonta, että tämän kokoluokan kuorma-autolla mahtuu ajamaan näin pienen kaupungin halki, ammattikuljettaja Rob Hunt kertoo.

Volvo Trucksin näyttävien testien sarjassa on nyt vuorossa Volvo FL –jakelukuorma-auto. Uuden Volvo FL -kuorma-auton kehitystyössä tärkein tavoite on ollut ajomukavuus. The Chase -videon avulla Volvo Trucks haluaa näyttää, kuinka vaivatonta uuden 12 tonnin kuorma-auton hallinta on vaativassa kaupunkiympäristössä. 

Ammattikuljettaja Rob Hunt sai tehtäväkseen suoriutua kahden kilometrin reitistä, joka kulkee Ciudad Rodrigon ahtailla kaduilla – härkälauma kintereillään.– Kaupunki on vanha, kadut ovat kapeita, ja joudumme ajamaan liukkailla mukulakivillä. 

Rob Huntin täytyi ajaa jatkuvasti vähintään 30 km/h pysyäkseen härkälauman edellä. Tietyissä reitin kohdissa kadut käyvät niin kapeiksi, että hänen täytyi kääntää taustapeilit sisään.– Härät rynnistivät tasaisen kovaa vauhtia, ja välillä oltiin erittäin täpärällä. Mutta kuorma-auto selviytyi erittäin hyvin kadunkulmista, joten viime kädessä kaikki oli kiinni kuljettajasta. 

 - Suurista taustapeileistä sain hyvän käsityksen takanani rynnistävistä häristä ja härkäjuoksijoista, joten pystyin pitämään etäisyyden sopivan turvallisena. Ja automatisoidun vaihtamisjärjestelmän ansiosta minun oli helppo keskittyä ajamiseen, Rob Hunt kertoo.

The Chase -video: http://youtu.be/_BRoU1hw-CUKatso härkäjuoksu kuljettaja Rob Huntin näkökulmasta: http://www.youtube.com/watch?v=VksjoZKhv4gThe Chase –nettisivulla videota pääsee katsomaan monesta eri kuvakulmasta: http://www.thechase360.com