Ruotsalaisen Ola Stengårdin rakentama, BMW RnineT-malliin perustuva custom-pyörä. Ehkä tulossa tuotantoon?

Kauden 2015 superuutuus moottoripyörämaailmassa on Kawasaki Ninja H2, hirvittävän tehokas ja  ulkoisesti aivan uudentyyppinen hyperpyörä. Vaarinikäiset saattavat muistaa 1970-luvulta Kawasakin silloisen superpyörän, joka myös kantoi mallimerkintää H2. Kyseisellä vehkeellä pääsi yhtä nopeasti perille kuin taivaaseen.

Kawasaki Ninja H2 on laite, jota varttuneen ja mahdollisesti osteoporoosin merkitsemän tukevasti aikuisen ostajan on lähestyttävä varoen. Malli on saatavilla kahtena versiona, tehoja vaihtoehtoisesti joko 210 tai 326 hevosvoimaa. Moottori on varustettu hurjasti kiertävällä turbolla, joten kiihtyvyys on nopeampaa kuin ajatus.

Pyörässä on tosin ominaisuuksia vastaavat jarrut ja jousitus ynnä iskunvaimennus. Sekä  kolme erilaista moottorin ajomoodia, joilla päällekäyvää voimaa voi tarpeen mukaan kahlita. Turvallisessa ajamisessa on siis enemmänkin kyse kuskin ominaisuuksista.

Katso, kuuntele ja kuolaa videoesittelyssä Kawasaki Ninja H2: http://youtu.be/n4pknj2pB6Y

Kawasakin Ninja H2 on muotoiltu lentokoneperiaatteiden mukaan ja maalattu kromipeilipinnoitteella. Kääntää varmasti katseet kadulla.

Yamahan osastolla menneestä muistutti SR400, yksisylinterinen kaidan tien kulkija. Vaikka ulkoapäin kaikki on kuin ennenkin, niin se on silkkaa hämäystä. Nykyversiossa on katalysaattorikin ja asiallinen jousitus sekä jarrut. Ne eivät iloisella 1970-luvulla olleet mitenkään itsestäänselvyyksiä.

Täysin uskomatonta nykyaikana on se, että SR400 pitää vielä potkaista käyntiin, siinä ei ole lainkaan sähköstarttia. Puolipuristin tosin helpottaa nykyajan hennon takajalan omaavaa ihmistä. No, koneessa on kuitenkin polttoaineen suihkutus ja katalysaattori, eli ympäristöystävällinen vehje on kuitenkin kyseessä.

Yamaha SR400 moottori on teknisesti vanhanmallinen, mutta varustettu polttoaineen suihkutuksella ja katalysaattorilla. Lambda-anturi pilkottaa pakoputken päällä oikeassa yläkulmassa.

Katso Yamaha SR400-esittely videolla: http://youtu.be/-iNtzHDejcE

Kuvakavalkaadi MP2015-näyttelystä: www.vehkeilijat.fi