Venevalinnoissa raati kiinnitti erityisesti huomiota siihen, miten hyvin vene vastaa käyttötarkoitustaan. Valinnassa korostuvat veneen design, rakenne ja tilankäyttö, toimivuus ja ergonomia, hinta-laatuvaikutelma sekä uutuusarvo.Messujen moottori- ja purjevenetunnustukset jaettiin nyt 16. kerran.


Messujen purjevene  Dehler 35 SQ

Messujen purjevene Dehler 35 SQ on hyvä esimerkki tämän päivän modernista  perheveneestä.  Se purjehtii hyvin, on huolella tehty ja hyvin varusteltu.  Vene on viimeistely loppuun asti  ja  on kaikin puolin toimiva  kokonaisuus. 

Messujen moottoriveneet Axopar 28 Open, Flipper 600 ST ja Grandezza 40 Fly

Messujen avomoottorivene –luokan voitti Axopar 28 Open, jolla on aivan uudenlainen konsepti ja  kilpailukykyinen hinta. Tilaratkaisut ovat avoveneeksi ainutlaatuiset mm. ohjaamossa on lattia pudotettu alaspäin ja takapenkki on  sijoitettu niin, että veneessä on selkeä matkustamo viidelle hengelle. Veneen voi myös varustaa väliaikaisilla makuutiloilla.  Veneessä on  hyvä liikkua ja laajan tehoalueensa ansiosta vene kulkee erikokoisilla moottoreilla hyvin.

Messujen retkimoottoriveneeksi valittiin Flipper 600 ST. Veneen tilankäyttö on erinomainen ja käytettävyys hyvä. Erilaiset ratkaisut mm. patjojen monikäyttöisyys, pesualtaan erinomainen sijoitus, kulmasohva ja pienet yksityiskohdat tekivät veneestä voittajan.  Vene on helppokäyttöinen ja siinä on helppo liikkua. Se on edullinen ratkaisu suomalaiselle veneilijälle ja liikkeelle pääsee kohtuullisen pienellä koneellakin.                                               

Messujen matkamoottorivene -luokan voitti Grandezza 40 Fly, jossa  pienillä muutoksilla on saatu paljon uudistusta aikaan. Pohjaratkaisu on hyvä ja sekä tilajako että järjestys juuri oikeanlaiset, kaikille löytyy oma paikkansa ja tilaa ei ole tuhlattu. Vene on kilpailukykyinen myös kansainvälisessä vertailussa. Raati antoi erityistä tunnustusta siitä, että tällaisia veneitä tehdään Suomessa.                                             

Messujen moottori- ja purjevene -tunnustuksilla halutaan viedä venealaa eteenpäin ja antaa venealan toimijoille tunnustusta onnistuneesta tuotekehityksestä. Raatiin kuuluivat VTT:n erikoistutkija Markku Hentinen, Vene-lehden päätoimittaja Ari Inkinen, Kippari-lehden päätoimittaja Vesa Leppä, Trafin kehityspäällikkö Kimmo Patrakka, Venemestari-lehden päätoimittaja Jan Sjölund sekä Frisk Bris -lehden päätoimittaja Kari Wilén.