Thermia Diplomat Optimum 4 maalämpöpumpun hankintakustannukset sekä käyttökustannukset ovat edulliset. Se vaatii lyhyen energiakaivon ja itse lämpöpumpun hinta on kilpailukykyinen. Ylimääräisestä tehosta ja energiakaivon syvyydestä ei tarvitse maksaa.

Usein pienempiin taloihin asennetaan turhan suuritehoinen lämpöpumppu. Tällöin lämpöpumpun käyttöikä lyhenee, koska lämpöpumppu käy pätkittäin. Lämpöpumpun käyttöiän kannalta on olennaista, että se käydä raksuttaa  mahdollisimman paljon yhtäjaksoisesti. 

Thermian patentoidun TWS-tekniikan ansiosta lämminvesivaraaja täyttyy lyhyemmässä ajassa lämpimämmällä vedellä kuin perinteisellä tekniikalla. Varaajassa olevan veden korkean lämpötilan ansiosta saadaan paljon lämmintä käyttövettä.

Thermia Diplomat Optimumin 4 muihin teknisiin ominaisuuksiin kuuluvat vakiona oleva pehmokäynnistin, kierroslukuohjatut A-luokan kiertovesipumput, ja helppokäyttöinen ohjausautomatiikka. Lämpöpumppu on EHPA-hyväksytty ja siihen sisältyy yhteensä 6 vuoden Thermia huoltoturva, joka korvaa lämpöpumpussa mahdollisesti ilmenevät viat. Lämpöpumpusta löytyy myös matalampi versio Diplomat Duo Optimum. Se soveltuu hyvin tiloihin, joiden kattokorkeus on matala.

Lisävarusteina on saatavilla Thermia Online etäohjaus, lisävaraaja poikkeuksellisen suureen käyttöveden kulutukseen (esim. poreamme), toisen lämmityspiirin ohjaus sekä viilennys.

Avaimet käteen hinta alkaen 12 500 €. Hinta sisältää energiakaivon ja asennuksen. Tiedustelut valtuutetut Thermia jälleenmyyjät www.thermia.fi