LG esittelee OLED-TV:n ensimmäisenä Pohjoismaissa ja tuo markkinoille kaksi eri mall

Lokakuusta alkaen Suomen kuluttajien saatavilla on kaksi erilaista LG:n OLED-TV-mallia. Esiteltävät mallit ovat hieman kaareva OLED-TV 55EA980W, joka on muun muassa voittanut EISAn palkinnon Euroopan parhaalle design-televisiolle; sekä litteä Gallery OLED 55EA880W, jonka ainutlaatuiseen taulukehykseen on piilotettu kaiuttimet ja joka esiteltiin ensimmäistä kertaa Berliinin IFA-messuilla tänä syksynä.

– Olemme iloisia siitä, että LG tuo OLED-televisiot ensimmäisenä Suomen markkinoille. Se sopii hyvin tavoitteeseemme pysyä kehityksen kärjessä parhaan mahdollisen kuvalaadun tarjoajina, sanoo Thomas Wering, LG Electronicsin Pohjoismaiden markkinointijohtaja. OLED-television kuva tarjoaa äärimmäisen hyviä tummia sävyjä ja lähes rajatonta kontrastia, joten kuvalaatu on paljon parempi kuin mihin aiemmilla paneelitekniikoilla on pystytty. Siksi tämä on suuri asia niin televisioalalle kuin kuluttajillekin – ehkä suurin edistysaskel sitten väritelevisioon siirtymisen.

Äärimmäisen korkea kuvalaatu LG:n patentoidulla WRGB-tekniikalla

LG:n OLED-tekniikka käyttää muista valmistajista poiketen yrityksen omaa patentoitua WRGB-tekniikkaa, jossa on lisätty valkoinen alipikseli aiempien punaisen, vihreän ja sinisen lisäksi. 

Valkoiset pikselit voivat näyttää kaikki värispektrin yksittäiset värit, joten ne voivat vahvistaa sinisiä pikseleitä, joiden kesto on muuten lyhyempi kuin punaisten ja vihreiden. Katsojat voivat siis nauttia ennennäkemättömästä kuvalaadusta ja optimaalisesta värien toistosta upeasta ja kestävästä televisiosta.

Parhaat mahdolliset televisioelämykset vaativat kuitenkin muutakin kuin upeita värejä. Kontrasti ja vasteaika ovat myös ratkaisevassa roolissa. OLED-näytön kukin yksittäinen pikseli syttyy ja sammuu erikseen, jolloin saadaan aikaan parasta mahdollista kontrastia ja upeita mustan sävyjä. Lisäksi OLED tekee vasteajoista äärimmäisen lyhyet, jolloin myös nopealiikkeinen kuva on todella terävä.

Elämyksiä LG:n kaarevalla OLED-televisiolla

LG:n 55EA980W-mallin ruutu on hieman kaareva, mikä merkitsee IMAXin kaltaisia katseluelämyksiä omassa olohuoneessa. Ergonomisesti kaarevan ruudun taustalta löytyy viiden vuoden tutkimustyö. Muodon ansiosta silmien etäisyys on yhtä suuri jokaiseen kuvan osaan. Muotoilu on ehtinyt jo saada monia palkintoja, kuten Red Dot: Best of the Best sekä EISA Awardsin Euroopan paras design-televisio vuonna 2013

 Koska 55EA880W on kuin taideteos seinällä, LG on sisällyttänyt siihen myösGallery Mode -tilan, jossa televisio näyttää teräväpiirtoisia digitaalisia versioita muun muassa Vincent van Goghin ja Paul Gauguinin tunnetuista taideteoksista. Gallery Mode -tilaan voi myös lisätä omia kuvia, jotka pyörivät OLED-televisiossa kuvaesityksenä. 

LG 55EA980W-mallin arvonlisäverollinen suositushinta on 9 999 euroa ja LG 55EA880W-mallin 10 999 euroa. Molemmat mallit ovat jo kaupoissa.