SmartSet-hankkeessa kehitetään virtuaalistudiosovellus, jolla päästään samaan laatuun ja toiminnallisuuteen kuin suurten TV-yhtiöiden käyttämillä nykyjärjestelmillä - kymmenesosakustannuksilla. Lapin AMK on mukana.

Uudesta teknologiasta hyötyvät erityisesti luovan teollisuuden pienet ja keskisuuret yritykset. AMKin näkökulmasta kyse on etäisyyksien hallintaan liittyvästä kehittämistoiminnasta, jonka tavoitteena on edistää luovien alojen elinvoimaa ja edesauttaa klusterin syntymistä.

Hanke edistää uusien toimintatapojen ja menetelmien kehittämistä sekä yhteistyötä luovien alojen toimijoiden kanssa. Olennainen osa hanketta ovat myös reaaliaikaisen live-streamauksen eli suoratoiston testaaminen ja kehittäminen. Sen myötä voidaan tuottaa paikallista suoraa tv-ohjelmaa nettiin ammattimaisissa 3D-lavasteissa tai vaikkapa tehdä reaaliaikaisia, visuaalisesti näyttäviä virtuaaliluentoja, joissa opettaja opettaa ja esiintyy 3D-grafiikalla toteutetuissa virtuaalisissa luokkahuoneissa ja samalla hyödyntää virtuaalisen luokkatilan mahdollistavaa digitaalista ilmaisun vapautta opetuksensa tehostamiseksi.

Hanke toteutetaan vuosien 2015-2016 aikana.