Brittiläinen Orbitsound on tuonut maahan M10 Soundbar -äänentoistolaitteen. Tuotteen AirSOUND-teknologia erottaa sen kaikista muista kotisoittimista. Laite tuottaa täydellisen stereoäänen riippumatta siitä, missä kohtaa huonetta sitä kuunnellaan. Teholtaan 300 wattiseen pakettiin kuuluu langaton subwoofer ja soundbar.

Tuotteen äänimaailman on kehittänyt brittiläinen tuottajalegenda Ted FLetcher, mies mm. The Whon ja The Eagelsin takaa. Yhtiö patentoi AirSOUNDIN vuonna 2005, ja laite on sen jälkeen voittanut useita elektroniikka- ja äänentoistoalan palkintoja.

Orbitsound M10 voidaan liittää soittimeen Bluetoothin avulla tai optisella kaapelilla. Esimerkiksi modernien taulutelevisioiden äänentoisto ei ole pysynyt kuvantoiston kehityksen mukana ja usein käyttäjä täydentää ääntä ulkopuolisella laitteella. Kotikatsomossa jokaisella on stereoääni riippumatta siitä, missä kohtaa huonetta katsoja on. Myös mm. älypuhelimen yhdistäminen soittimeen onnistuu helposti Bluetoothin avulla. Patentoitu AirSOUND-järjestelmä antaa perinteisiä stereoita täydellisemmän studiotason äänen.  Puisiin kuoriin rakennettu soundbar on tyylikäs ja pienikokoinen (50cm x 9 cm x 9 cm) ja se on helppo sovittaa sisustukseen.
 

Juuret musiikkiteollisuudessa

Orbitsoundin perustaja on lontoolaisen musiikkielämän pitkäaikainen vaikuttaja Ted Fletcher. Hän on toiminut tuottajana mm. Abbey Road studioilla ja on tehnyt yhteistyötä mm. The Whon ja The Eaglesin kanssa. Ted  on työskennellyt vuosia tavoitteenaan saada ”studiotasoinen ääni koteihin edulliseen hintaan”.  Yhtiön kehittämä AirSOUND-teknologia patentoitiin vuonna 2005.
Huippulaadusta riippumatta tuote on hinnoiteltu kuluttaan kukkarolle sopivaksi. Suomessa tuotetta myy kodinkoneliike Gigantti.

 

Orbitsound M10 tekniset tiedot:

Frequency range +/- 3 dB [Hz] 38 – 16KHz
Maximum SPL [dB] 97dBA
Amp. power 300W total
Crossover frequencies [Hz] 190/5,000
Tweeter drivers 1 x 1” m/c
Front main drivers 4 x 2“ Orbitsound mk2
Spatial drivers 2 x 2” Orbitsound mk2
Enclosure type Sealed/orbitsound spatial
Sub-Bass driver 1 x 6.5”
Sub-Bass Enclosure type Tuned reflex
Connection input(s) Stereo Line level -10dBu
3.5mm jack and RCA
TOSLINK optical digital input
Bluetooth (wireless)
Output(s) Orbitsound 2.4GHz audio
Recommended placement Bar, in front of television
Sub, floor, port facing rear
Dimensions (H x W x D) [mm] 90 x 500 x 100mm (soundbar)
135 x 230 x 320mm (sub)
Cabinet finish Soundbar: High gloss
Subwoofer: High density PVC
Weight (in packaging) 11.4Kg