Low Rider S liittyy hiljattain julkistettujen Fat Boy®S- ja Softail Slim®S -pyörien joukkoon kolmantena Harley-Davidsonin S-sarjan cruiser-malliston edustajana. Kyseessä on Harley-Davidsonin historian tähän asti tehokkain cruiser-mallisto. Linjakkaan tehokruiserin ominaisuuksia täydentävät custom-kulttuurista vaikutteita saanut muotoilu sekä jousitukseen ja jarruihin tehdyt parannukset.

Screamin’ Eagle Twin Cam 110 V-Twin on suurimman iskutilavuuden tarjoava moottori, jonka Harley-Davidson asentaa suoraan tehtaalla pyöriin. Screamin’ Eagle®Heavy Breather -imukanavalla ja Fat Bob -tyylisellä 2-1-2-pakoputkella varustetun moottorin vääntömomentti on 115 newtonmetriä kierrosluvun ollessa 3500 kierrosta minuutissa – 13 prosenttia enemmän tehoa kuin tavallisessa Low Rider -mallissa. Elektronisen kaasukahvan mahdollistama vakionopeudensäädin on pyörän vakiovaruste. Koko moottori ja pakoputkisto on viimeistelty sekä kiiltomustalla että ryppymustalla jauhemaalilla.

Low Rider S on huolellisen suunnittelun tuloksena paitsi tehokas myös helppo käsitellä. Premium Ride -emulsiotäytteiset iskunvaimentimet ja Premium Ride -etuhaarukan patruunarakenne takaavat erinomaisen ajomukavuuden ja käsiteltävyyden. Etu- ja takajousitus reagoi nopeasti pieniin töyssyihin pitäen renkaat tukevasti tien pinnassa. Pyörä pysyy koko ajan hallinnassa ja jarrutus on tehokasta, jolloin kuljettaja voi keskittyä ajonautintoon. Kelluvilla eturoottoreilla varustetuissa kolmilevyisissä jarruissa on vakiona lukkiutumaton ABS-järjestelmä.

Uusi soolosatula, matala 5,5 tuuman korkuisiin risereihin asennettu drag bar -ohjaustanko ja keskiasennetut hallintalaitteet varmistavat aggressiivisen ajoasennon, jossa kädet ovat tukevasti ylhäällä ohjaustangon tapeissa. Istuinkorkeus on matala, noin 26,6 tuumaa.