Elokuun aikana uusia vesikulkuneuvoja rekisteröitiin yhteensä 82 kappaletta ja niistä suurin osa, 87 prosenttia, oli moottoriveneitä.

Suosituimpien moottorivenemerkkien kärki koostui kotimaisista valmistajista. Kaksi yleisintä elokuun aikana käyttöön otettua venemerkkiä olivat Yamarin ja Buster. Alueellisesti tarkasteltuna eniten vesikulkuneuvoja rekisteröitiin Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla.

"Julkaistut tiedot ovat rekisterisiirron jälkeen järjestelmiimme kertynyttä uutta dataa eli rekisteritietoja elokuun ajalta. Jatkossa tavoitteenamme on kehittää myös muita vesikulkuneuvorekisteristä saatavia tilastointi- ja analysointimahdollisuuksia", kertoo Trafin osastonjohtaja Juha Kenraali.

Vesikulkuneuvorekisterin ylläpito siirtyi maistraatilta Trafille 1.8.2014. Jatkossa tilastoja julkaistaan kerran kuukaudessa samaan tapaan, kuin ajoneuvojen ensirekisteröintitilastoja.

Lisätietoja
Vesikulkuneuvojen ensirekisteröintitilastot Trafin nettisivuilla: http://www.trafi.fi/tietopalvelut/tilastot/vesiliikenne/vesku_ensirekisteroinnit