Intel pyrkii yhteistyökumppaneidensa kanssa tekemään vuorovaikutuksesta teknologian kanssa entistä helpompaa ja luonnollisempaa  tarjoamalla RealSense -teknologiaan pohjautuvia laitteita ja ohjelmistoja. Kone siis ymmärtää yhä paremmin ihmistä, toisin kuin esim. puoliso.


Intel RealSense -tuoteperheeseen kuuluva Intel RealSense 3D -kamera on maailman ensimmäinen kamera, joka yhdistää kolmiulotteisen syvyysvaikutelman ja kaksiulotteisen kameran ja auttaa laitteita ”näkemään” syvyyden samalla tavalla kuin ihmissilmä. Intel RealSense 3D -kamerassa on luokkansa paras syvyysilmaisin ja teräväpiirtovärikamera (1080p).

“Vuosikymmenten ajan meidän on pitänyt opetella uusia kieliä, tekniikoita ja komentoja saadaksemme laitteet tottelemaan meitä”, sanoo Mooly Eden, Intelin Perceptual Computing Groupin johtaja. ”Visiomme on, että Intel RealSense -teknologian avulla käännämme tilanteen toisin päin ja laitamme laitteemme oppimaan ja ymmärtämään meitä. Kun laitteet varustetaan ihmisaisteja nykyistä aidommin imitoivilla teknologioilla, päivittäiset kokemuksemme kuten oppiminen, viestintä ja pelaaminen muuttuvat, ja lisäksi kokonaan uudet kokemukset ovat mahdollisia.”

Lisäksi Eden kertoi Intelin edistysaskelista tietokoneen ”kuuloaistin” kehittämisessä ja esitteli seuraavan sukupolven henkilökohtaista, suosituilla sivustoilla ja sovelluksissa toimivaa Nuance Dragon Assistant -puheavustajaa. Puheavustajalle voi valita persoonallisuuden ja sitä voi pyytää luonnollista kieltä käyttämällä toistamaan musiikkia, vastaamaan kysymyksiin, pitämään yhteyttä ystäviin ja löytämään sisältöä. Dragon Assistant osaa myös tarkistaa kalenterimerkintöjä, etsiä karttoja, ajo-ohjeita ja lentoja tai tehdä pöytävarauksen ravintolaan. Yhteydettömässä tilassa käyttäjät voivat esimerkiksi hallita laitettaan ja sanella muistiinpanoja.

Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo ja NEC tuovat vuoden 2014 toisella puoliskolla markkinoille Intel RealSense 3D -kamerateknologialla varustettuja, Intel-teknologioihin perustuvia hybridilaitteita, taulutietokoneita, Ultrabook-laitteita, kannettavia tietokoneita ja all-in-one-laitteita. Nuance Dragon Assistant on jo saatavilla useiden valmistajien hybridi-, Ultrabook- ja all-in-one-laitteissa sekä kannettavissa tietokoneissa. Lenovo tuo ensimmäisen Dragon Assistant -puheavustajalla varustetun tabletin markkinoille vuoden 2014 alussa.