Fortumin tuore arvio on, että Suomen sähköntuotannosta voitaisiin tuottaa 20 prosenttia auringosta. Aurinkosähkön hinta on pudonnut viime vuosina niin voimakkaasti, että sähkönkäyttäjällä on pian mahdollisuus saada sähköä omalta katolta samaan hintaan kuin sähköyhtiöltä. Täysin sähköttömiä mökkejä Suomessa on satoja tuhansia. Kirja käsittelee niin mökkijärjestelmiä kuin myös verkkoon liitettyjä järjestelmiä.

Mökillä aurinkosähköjärjestelmä maksaa itsensä heti takaisin, jos vaihtoehtona on kalliin verkkosähköliittymän hankinta. Mökin perussähkölaitteet kuluttavat vähän ja mökki onkin erinomainen paikka oman, verkosta riippumattoman sähköntuotannon rakentamiseen.Se säästää rahaa ja on energiatehokasta. Pienen mökkisähköjärjestelmän pystyy rakentamaan itse jopa alle 500 eurolla. Järjestelmät toimivat pienoisjännitealueella, jolloin kuka tahansa voi ja saa asentaa järjestelmän.

Janne Käpylehto on energia-asiantuntija, sarjayrittäjä ja tietokirjailija, joka asensi suurta näkyvyyttä saavuttaneen Suomen ensimmäisen kerrostalossa olevan, asukkaan käytössä olevan aurinkosähköjärjestelmän.

Janne Käpylehto: Mökille sähköt auringosta ja tuulesta - rakenna itse, Into Kustannus 2014