Urbaanit ihmiset saattavat joutua hämmennyksiin, kun perinteisestä pata ja kiuas -mökkisaunasta loppuu lämmin huuhteluvesi. Nyt pulma on ratkaistu ja tavaraa riittää ilman sähköä ja painevettäkin. Innovaation takana on yrittäjä Harri Tiaisen vaimo, joka käytti kaiken lämpimän veden omien hiuksiensa pesuun. Ja Tiainen itse jäi ilman.

Mökkisuihku on IdeaLuxin toimitusjohtajan, yrittäjä Harri Tiaisen keksintö painevedettömien kesä- ja mökkisaunojen suihkutarpeisiin. Mökkisuihku ei käytä lainkaan sähköä eikä painevettä mutta toimii silti suihkuna, josta saa lämmintä vettä. Lämmin vesi syntyy kuumavesipadasta ja kylmävesiastiasta pumpatusta vedestä. Pienestä kiukaan kylkisäiliöstä saadaan jopa puoli tuntia suihkua.

Mökkisuihkun idea syntyi Tiaisen saunottua vaimon kanssa mökillä helmikuun pakkasilla.

– Kävi se tavallinen juttu, että hänen hiustenpesunsa jäljiltä kuuma vesi oli lopussa, kun minun vuoroni tuli. Ei auttanut muu kuin lähteä kantamaan vettä avannosta. Kun vedet oli lopulta kannettu ja istuin itsekseni saunassa odottelemassa veden lämpenemistä, tuli ajatus, että tämän voisi hoitaa helpomminkin.

Jaloteräksen mekaaniseen pintakäsittelyyn ja kokoonpanoon erikoistunut Hiomapojat vastaa Mökkisuihkun valmistuksesta ja myynnistä, IdeaLux markkinoinnista. Lisäpotkua Hiomapoikien ja IdeaLuxin yhteiseen liiketoimintaan tuo bisnesenkelinä toimiva Eero Lehti.