The Epic Split –videolla pääosaa esittää toimintaelokuvien tähti Jean-Claude Van Damme, joten Volvo Trucksin uudella videolla on täydet mahdollisuudet nousta taas hitiksi. 

Kuten videon nimestä voi päätellä, Jean-Claude Van Damme tekee kuuluisan spagaattinsa kahden peruuttavan Volvo FM -kuorma-auton välissä. Tarkoituksena on havainnollistaa Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmän tuomaa vakautta ja tarkkuutta.

– Meille annettiin haaste: kuinka Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmän koko potentiaalia voitaisiin tehokkaasti havainnollistaa, The Epic Split -videon ohjaaja Andreas Nilsson kertoo.

– Keksimme pähkähullun ajatuksen siitä, että kaksi kuorma-autoa peruuttaa ja joku tekee spagaatin sivupeileillä seisten. Ja se joku ei voisi olla kukaan muu kuin Jean-Claude Van Damme, hän jatkaa.

Ennen varsinaista kuvaushetkeä tuotantotiimi harjoitteli esitystä kolme päivää. Kuvauspäivänä aikaa oli kuitenkin vain 15 minuuttia. – Esitys oli pakko kuvata klo 8.05 ja 8.20 välisenä aikana, jolloin valo oli juuri oikeanlainen, Andreas Nilsson kertoo.

Koko temppu kuvattiin yhdellä otolla ilman leikkauksia, jotta katsojille ei jäisi epäilystäkään tilanteen aitoudesta. Tuotantotiimille tämä kuitenkin muodosti ylimääräisen haasteen.

– Monta yksityiskohtaa täytyi ottaa huomioon, kun sekä kamera että kuorma-autot olivat jatkuvassa liikkeessä. Leikkauksia käytettäessä tilanne olisi toinen, mutta kun kaikki pitää saada talteen yhdellä otolla, liikkeiden täytyy ehdottomasti olla tasapainossa. Kuljettajat olivat erittäin tärkeässä roolissa, ja he suoriutuivat erinomaisesti, Nilsson täydentää.

Kuvausten stuntkoordinaattori Peter Pedrero piti lujasti kiinni siitä periaatteesta, että Jean-Claude Van Damme ei saa joutua missään vaiheessa todelliseen vaaraan, vaikka esitys näyttääkin vaaralliselta.

– Tarkat kuljettajat ja tarkka ohjausjärjestelmä huolehtivat siitä, että esitys voitiin suorittaa sataprosenttisen turvallisesti.

The Epic Split on jatkoa Volvo Trucksin viraalivideoiden sarjaan, jonka aiempia videoita ovat olleet The Chase, The Hamster Stunt, The Hook ja The Ballerina Stunt. Niistä kaikista on tullut viraalihittejä.

Jean-Claude Van Damme, joka aloitti karateharrastuksen 11-vuotiaana, on kamppailulajien legenda ja maailmankuulu toimintaelokuvien tähti. Viimeisten kolmen vuosikymmenen aikana belgialainen muskelimies on näytellyt pääosaa kymmenissä Hollywood-menestyselokuvissa, joita ovat esimerkiksi Bloodsport – viimeiseen asti, Täydellinen sotilas, Hard Target, Street Fighterja Timecop. Hän jopa näytteli fiktiivistä versiota itsestään vuoden 2008 JCVD-elokuvassa. The Expendables 2 -elokuvassa Van Damme näytteli yhdessä muiden toimintaelokuvan legendojen kanssa. Mukana olivat muun muassa Sylvester Stallone, Chuck Norris, Arnold Schwarzenegger ja Bruce Willis.

Katso The Epic Split -video: http://youtu.be/M7FIvfx5J10