DNA:n marraskuun myydyimpien puhelimien listan ykköseksi nousi uutuuspuhelin Apple iPhone 5s, ja heti sen takana kirii kaksi Samsungia ja kaksi Nokiaa. Jollan myynti käynnistyi näyttävässä lanseeraustapahtumassa ensimmäisellä ennakkovaraajille toimitetulla erällä.

Applen uutuus, lippulaivapuhelin iPhone 5s otti marraskuun myyntitilastoissa odotetusti ykköspaikan. Edullinen suosikki Samsung Galaxy Trend jatkoi kakkossijalla, ja edellisen kuun johtopaikalta kolmoseksi siirtyi Samsung Galaxy S III 4G. Viiden myydyimmän joukkoon mahtuivat myös Nokian monipuolinen peruspuhelin Nokia 301 ja edullinen älypuhelinsuosikki Nokia Lumia 520.

Marraskuun viimeinen viikko oli DNA:lla vahvasti Jolla-painotteinen, vaikka puhelinta tuli myyntiin vain rajoitettu 450 kappaleen erä. Ensimmäiset Jollat myytiin ennakkovaraajille näyttävässä lanseeraustapahtumassa marraskuun lopulla. Yleiseen myyntiin DNA Kauppoihin Jolla tulee joulukuun alkupuolella, kun kaikille ennakkovaraajille on annettu mahdollisuus hankkia oma Jollansa ensimmäisten joukossa.

Tablet-tietokone on joulukaupan hittituote

Tämän joulun varsinainen hittilahja on tablet-tietokone. "Huimasta määrästä lahjapaketteja tulee löytymään aattoiltana tablet. Lahjaksi aiottu tablet kannattaa hankkia mahdollisimman nopeasti, sillä kysyntä on jouluna sellaista, että saatavuutta ei välttämättä varsinkaan lähempänä aattoa enää pystytä turvaamaan", Aavikko kertoo.

Marraskuussa tablet-valikoman myydyimpiä olivat Apple iPad Air ja Samsung Galaxy Tab3 10.1. Uutta iPad Airia menisi Aavikon mukaan kaupaksi paljon enemmänkin, mutta sen saatavuus ei ole riittänyt kattamaan suurta kysyntää.

Tablet-markkinan uusin tulokas on Windows RT 8.1 -käyttöjärjestelmällä varustettu Nokia LUMIA 2520, jonka myynti alkaa DNA Kaupoissa ja DNA:n verkkokaupassa keskiviikkona 4. joulukuuta. Nokia tuo vihdoin myyntiin odotetun Windows- laitteensa ja kiinnostus ennakkoon on ollut hyvää.

DNA:n myydyimmät puhelimet, marraskuu 2013

1. iPhone 5s *2. Samsung Galaxy Trend3. Samsung Galaxy S III 4G *4. Nokia 3015. Nokia Lumia 5206. iPhone 4s7. Samsung Galaxy xCover II8. Samsung Galaxy SII Plus9. Samsung Galaxy Y10. Samsung Galaxy S4 *

* = 4G LTE -puhelin.

DNA julkaisee myydyimmät-seurannan kuukausittain. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättyihin myyntilukuihin. Aiempien kuukausien myyntitilastot.