Intel Education 2 in 1 muuntuu napinpainalluksella raporttien ja esitysten laatimiseen käytettävästä sylimikrosta kenttätutkimuksessa tai tiedonkeruussa käytettäväksi taulutietokoneeksi.

Opiskelijoiden tarpeisiin suunnitellun hybridilaitteen etu- ja takakamera tukevat sisällöntuotantoa ja tieteellistä tutkimusta. Kaksoistelakoinnin ansiosta opiskelijat voivat kääntää taulutietokoneen itseään kohti näppäimistöä käyttäessään tai opiskelutovereitaan kohti esimerkiksi ryhmätöitä tehdessään.

Intel Education 2 in 1 -laitetta pyörittää neliytiminen Intel Atom Z3740D -prosessori ja sen käyttöjärjestelmänä on Windows 8.1. Laitteen akkukesto on lähes 8 tuntia taulutietokoneena käytettäessä, ja laitteen telakointi lisää akkukestoa vähintään kolmella tunnilla. Kovaan käyttöön suunnitellun kestävän muotoilunsa ansiosta laite on veden- ja pölynkestävä. Se kestää pudotuksen jopa 70 senttimetrin korkeudesta, mikä varmistaa laitteen soveltuvuuden käytännön työskentelyyn niin luokassa kuin sen ulkopuolellakin. Laitteen sisältämä McAfee Antivirus Plus -tietoturva varmistaa laitteen turvallisen käytön verkkoympäristössä.

Laitteen varustukseen kuuluu myös lukkiutuva suurennuslasi, joka toimii yhdessä Intel Education Software -sarjan sovellusten kanssa. Esimerkiksi Intel Education Lab Camera on edullinen työkalu mikroskooppisten ja makroskooppisten kohteiden tarkasteluun ja mittaamiseen. Laitteen SPARKvue-ohjelmiston kanssa toimiva lämpötila-anturi mahdollistaa opiskelijoiden uteliaisuutta inspiroivat kokeilut. Ohjelmistopakettiin kuuluu myös muita sovelluksia, jotka rohkaisevat opiskelijoita tutkimuksiin ja edistävät syvällisempää kiinnostusta oppimissisältöihin kuten esimerkiksi Kno-sovellukseen, joka tarjoaa opiskelijoille ja opettajille pääsyn globaaliin yli 225 000 koulutusnimikettä sisältävään digitaaliseen kirjastoon.