Moottorisahat kuuluvat koneisiin, joita käytetään usein intensiivisesti tiettyinä kausina. Tavallinen bensiini on tuoretavaraa, jolloin polttoainesäiliö olisi aina hyvä tyhjentää intensiivisimmän työkauden jälkeen. Näin säiliö voidaan täyttää uudella, tuoreella bensiinillä, kun sahan käyttö on taas ajankohtaista. Jos tankissa sen sijaan on alkylaattibensiiniä, vältyt sotkuiselta polttoainesäiliön tyhjentämiseltä, sillä se  säilyy jopa viisi vuotta.

Alkylaattibensiini sisältää vain kymmenkunta ainetta, kun taas tavallisessa bensiinissä niitä on noin 200. Kun parisataa ainetta sekoittuu toisiinsa, tapahtuu koko ajan kemiallisia reaktioita, jotka muuttavat bensiinin 
koostumusta.  Muutaman kuukauden kuluttua polttoainesäiliössä ei enää ole samaa bensiiniä, mitä sinne alunperin tankkasit. 

Alkylaattibensiini parantaa myös moottorin suorituskykyä, joten tavalliseen bensiiniin verrattuna se on huomattavasti parempi vaihtoehto niin ihmisen kuin ympäristönkin kannalta. Alkylaattibensiinissä on jopa 99 % vähemmän vaarallisia hiilivetyjä kuin tavallisessa bensiinissä. Pakokaasut ovat siten huomattavasti puhtaampia ja myös koneen käyttäjän terveysriskit ovat pienemmät. 


Aspen 2 kaksitahtimoottoreille, 5 litran kanisteri, hinta alkaen 21 euroa. Joiltakin huoltoasemilta saa vastaavaa pienkonebensiiniä myös suoraan pumpusta, jolloin hinta on edullisempi.