PARO on hyljerobotti, jonka tehtävänä on herätellä ihmistä vuorovaikutukseen ja kontaktin ottamiseen. Se aktivoi ja antaa virikkeitä. PARO lisää elämän merkityksellisyyden tunneta, koska sitä saa hoivata ja siltä saa hoivaa. Paro voi myös rauhoittaa, rentouttaa tai lievittää ahdistuneisuuden tunnetta.

PARO antaa hoivaa ja mahdollisuuden hoivata. Se reagoi ääniin ja kosketukseen ja vastaa liikehtien ja äännellen.

PAROa on käytetty muistisairaiden ja vanhusten hoidossa erityyppisissä hoitokodeissa ja –laitoksissa. Parosta on kokemuksia myös sairaalassa olevien lasten, autististen henkilöiden kanssa ja henkilöillä, joiden fyysiset tai henkiset resurssit ovat vajavaiset.

Paro on terapeuttien aatelia

PARO on japanilaisen professori Takanori Shibatan kehittämä korkeaa teknologiaa sisältävä hyljerobotti, jossa on runsaasti sensoreita ja muistia. 

Euroopassa PARO on käytössä ainakin Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa, Hollannissa ja Saksassa. Niitä on myös Japanissa ja USA:ssa.The Danish Technological Institute (DTI) osallistuu PAROn kehitystyöhön ja kouluttaa Euroopan maiden PARO-toimijat.

PARO on valittu kahdesti maailman terapeuttisimmaksi robotiksi Guinness World Recordsin toimesta.

Suomessa PARO on jo käytössä mm. Havukosken vanhustenkeskuksessa, Helsingissä Kustaankartanossa ja Koskelassa sekä Oulun kaupungissa.