J.Matikainen Oy rakentaa hevosautonsa käytetyille alustoille, Rellua, Mersua, Volkkaria, kaikkea löytyy halun ja tarpeen mukaan. Alustat tuodaan useimmiten manner-Euroopasta ja mittarissa on yleensä luokkaa 100 000 kilometriä.

Autot rakennetaan korista riippuen, joko perä- tai sivulastauksella ja tilaa on myös varusteille. Sivulastauksen etuna on se, että hevonen menee sisään ja ulos turpa edellä, se usein helpottaa eläimen ja ihmisen yhteisymmärrystä.

Sivulastaus on helpompaa sekä hevoselle, että ihmiselle.

 

Hevostilan tukirakenteet ja puomit tehdään aina teräksestä, lastaussillat ja väliseinät puolestaan alumiinista. Potkusuojat ovat vakiovarusteena.

Hevostilan korkaus on aina vähintän 220 cm ja autojen kantavuudet luokkaa 1 000 - 1 300 kg. Tilan pituus on vähintään kaksi metriä ja leveyttäkin on lähes metrin verran.

Puoliuusien hevosautojen hinnat ovat 20 000 - 40 000 euroa, alustan iästä, kilometreistä ja koko auton varustelusta riippuen.

Varusteille on oma, riittävä tilansa auton perässä. Ravimiehille löytyy vieläkin isompi ahteri, kunhan ostaja valitsee pitkän alustan.