Onnettomuus- ja rikosuutisoinnissa suurin vaikeus on siinä, että itse tapahtumapaikalta ei saa kuvaa. Joko olosuhteet ovat sellaiset, ettei paikalle voi mennä, tai sitten viranomais- tai joku muu taho estää kuvaamisen.
Mutta selavii, nuo ajat ovat olleet ja menneet! Nyt kaivetaan esille kauko-ohjattava helikopteri ja langattoman laajakaistan omaava kamera. Ja se on siinä!

Useampiroottorisella ja gyrolla (vakaaja) varustetulla, kauko-ohjatulla pikkukopterilla osaa lentää jokainen, joka on pelannut konsolipelejä. Ja kun siinä lennellessä voi samalla seurata kurssia ja näkymiä wifi-kameran lähetteeltä, niin uutiskohteetkin löytyvät kivuttomasti.

Ainoa ongelma kopterikuvaamiselle on tylsämielisten viranomaisten nurja suhtautuminen oman arvovaltansa nujertamiseen. Kopterikuvauksia saatetaan yrittää estää, varsinkin onnettomuuspaikoilla.

Ehkä vielä näemme senkin hetken, jolloin viranomainen ampuu alas yritteliään journalistin kynänjatkeen. Helppoa osuminen tosin ei ole, sillä nykykopteriin osuakseen saa sihdata ihan tosissaan.