Venemessuilla on ajateltu myös kaloja: Rapala 3D Jättiakvaariossa on 22 400 litraa vettä. Kalastusnäytöksissä nähdään suomalaisten kalojen reagoimista erilaisiin vieheisiin ja kalastustyyleihin. Vetouistelu on vahvasti esillä, liittyyhän se kiinteästi veneilyyn.

Uusi Aalto vie kesäisten harrastusten pariin 

Uusi Aalto Waterexpo esittelee vesiharrastuksia surffauksesta wakeboardingiin ja sukeltamisesta suppailuun. Näitä lajeja voi myös kokeilla messulla.  Päivittäin on flyboarding-esityksiä ja uutuutena mahdollisuus kokeilla skimboardia. Skimboarding tai skimmaus on lautailun muoto, jossa liu'utaan laudalla märän hiekan tai matalan vesikerroksen päällä. Laji perustuu vesiliirtoon. 
Tänä vuonna Uuden Aallon altaalla voi nähdä myös ihka oikean merenneidon.

Sukella ilmaiseksi

Uusi Aalto –alueella voi kokeilla laitesukeltamista Sea Safetyn ammattitaitoisten kouluttajien kanssa päivittäin. Ilmoittautuminen noin 20 minuutin koulutukseen on osastolla. Kyseessä on osa (DSD) PADIn sukelluskoulutuksesta, normaalisti se maksaisi 60 e. 
 Sukellusta harrastava kirjailija, näyttelijä, mediapersoona Ville Haapasalo on signeeraamassa kirjojaan Sea Safetyn osastolla Uusi Aalto –alueella la 7.2. iltapäivällä.