Nexus 4 -mallin suosion siivittämänä LG ja Google ovat tehneet jälleen älypuhelimen, joka toimitetaan viimeisimmällä Android-käyttöjärjestelmäversiolla (Android™ 4.4, KitKat®). Nexus 5 on täynnä uusia toimintoja ja se on tähän mennessä ohuin ja nopein Google Nexus -malli.

Loistava 5-tuumainen Full HD IPS-näyttö tekee Nexus 5 -mallista upean visuaalisen elämyksen. Huippukevyestä mallista on kaksi eri versiota, 16 Gt:n ja 32 Gt:n sisäisellä muistilla. 

Nexus 5:n kamerassa on LG Innotekin kehuttu optinen kuvanvakain, joka esiteltiin LG G2 -mallissa. Nexus 5:llä saa siten hyviä kuvia heikossakin valaistuksessa 8 Mp:n kameralla, joka mahdollistaa pidemmän valotusajan ja vähentää kuvan häiriöitä. 

Nexus 5 -puhelimessa on myös Photo Sphere, jonka avulla on helppo ottaa sarja kuvia ja yhdistää ne 360 asteen kuvaksi. Google voi myös luoda Auto Awesome -kuvia ja -videoita tiedostoistasi, jotta voit jakaa niitä ystäville ja perheenjäsenille. Nexus 5:n parannettu HDR+-toiminto ottaa useamman kuvan, jotka liitetään yhteen täydellisen kuvan luomiseksi niin, että valot ja varjot välittyvät vahvempina. Lopputulos on laskettu kuvasarjan eri kuvien valotusarvojen ja väritietojen perusteella.

Nexus-puhelimessa on erittäin nopea Snapdragon™ 800 -prosessori ja 4G/LTE-yhteydet. Lisäksi siinä on 445 ppi Full HD IPS -näyttö, jossa on käytetty edistynyttä in-cell touch -tekniikkaa. 

Android 4.4 on nopea ja tehokas käyttöjärjestelmä, mutta samalla todella helppokäyttöinen. Uusi puhelutoiminto ehdottaa automaattisesti henkilöitä, joille useimmiten soitetaan. Lisäksi Googlen Caller ID -toiminto näyttää mistä yrityksestä saapuva puhelu tulee, vaikka numeroa ei olisikaan tallennettuna yhteystietoihin. Puhelimella voi lähettää ja vastaanottaa tekstiviestejä suoraan Google Hangoutsista. Lisäksi Hangoutsin Android-versio tukee nyt paikkatietojen jakamista. Gmail, Chrome, Calendar, Maps, Drive ja Hangouts auttavat Nexus 5 -käyttäjää hallitsemaan arkea tunnetuilla ja helppokäyttöisillä sovelluksilla. Google Now antaa helpon mahdollisuuden käynnistää äänihaun vain sanomalla ”Ok, Google”. Google Play tarjoaa lisäksi yli miljoona sovellusta ja peliä sekä elokuvia, kirjoja ja musiikkia.

Tekniset tiedot:

 • Prosessori: Qualcomm® Snapdragon™ 800 -prosessori, jossa on 2,26 GHz Quad-Core Krait CPU
 • Käyttöjärjestelmä: Android™ 4.4, KitKat®
 • Näyttö: 5 tuuman (todellinen koko 4,95 tuumaa) Full HD IPS -näyttö (1920 x 1080 pikseliä)
 • Verkko: CDMA/1xRTT/EVDO, GSM/GPRS/EDGE, WCDMA/HSPA+, LTE
 • Sisäinen muisti: 32 Gt / 16 Gt
 • RAM: 2 Gt
 • Kamera: 8,0 Mp, jossa OIS / Etukamera 1,3 Mp HD
 • Akku: 2,300 mAh litiumpolymeeriakku (sisäinen)
 • Koko: 137,84 x 69,17 x 8,59 mm
 • Paino: 130 g
 • Muuta: Langaton lataus, NFC

Hinta ja saatavuusNexus 5 (16 Gt musta) -mallin on tarkoitus olla saatavilla Suomessa marraskuun puolestavälistä alkaen ja sen suositushinta on noin 530 euroa (sis. ALV).