Reserviläisliitto kehottaa Suomea pitäytymään EU:n kaavaileman puoliautomaattikiväärikiellon ulkopuolella. Liiton puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola muistuttaa Suomen puolustusratkaisusta, jossa sodan ajan joukot koostuvat lähes kokonaan reserviläisistä.

- Hyvä ampumataito on yksi sotilaan tärkeimmistä, jollei tärkein taito. Reserviläisliiton puitteissa järjestetään vuositasolla noin 10.000 erilaista ampumakilpailua ja -harjoitusta, joissa käytetään laajasti erilaisia puoliautomaattipistooleita ja -kivääreitä. Nämä aseet muistuttavat Puolustusvoimien käytössä olevaa kalustoa, koska se on reserviläisten ampumataitojen ylläpidon kannalta tehokkainta.

EU:n komissio on jo pidempään valmistellut aselainsäädännön yhtenäistämistä unionin alueella. Keskiviikkona komissio julkaisi Pariisin iskujen seurauksena oletettua paljon pidemmälle menevän esityksen, jossa kiellettäisiin sotilasaseita muistuttavat puoliautomaattikiväärit. Suomessa juuri tämänkaltaisia aseita käytetään paljon reserviläisten laajassa ampumatoiminnassa.

Uudenmaan Reserviläispiirin piirineuvoston 30-vuotisjuhlassa 21.11. vieraillut puheenjohtaja Mikko Savola muistutti myös, että Suomen aselainsäädäntö on jo nyt yksi Euroopan kireimmistä eikä siltä osin tarvetta lisäkiristyksille ole.

- Haluankin tehdä nyt yksiselitteisen selväksi, että Pariisin karmeiden terrori-iskujen tekijöillä ja varustautumisella ei ole mitään tekemistä suomalaisten rehellisten reserviläisten, metsästäjien tai muiden laillisten ja luvanalaisten harrastusmuotojen kanssa.