Hiihdon MM-kilpailut Ruotsin Falunissa käynnistyvät 18.2. Nykyteknologian avulla penkkiurheilijan kisaelämystä voidaan rikastaa monin tavoin, niin kotikatsomoissa kuin paikan päällä.

Ericsson mahdollistaa katsojan entistä monipuolisemman kisakokemuksen huolehtimalla kaiken MM-kisoihin liittyvän digitaalisen datan ja sisältöjen hallinnasta. Ericsson Networked Event -nimellä kulkeva dataratkaisu tuo reaaliaikaisen tiedon esimerkiksi urheilusuoritusten yksityiskohdista kisayleisölle tarkoitettujen sovellusten käyttöön.

Molemmat Falunin kisojen viralliset mobiilisovellukset on rakennettu Ericssonin dataratkaisun päälle. Niiden sisällöt perustuvat Ericssonin keräämään ja hallinnoimaan dataan, ja itse sovellukset hyödyntävät Ericssonin rakentamaa ohjelmointirajapintaa.

Älypuhelimille optimoidusta Live Results Falun2015 -sovelluksesta katsoja voi tarkistaa esimerkiksi kisa-aikaulut, viimeisimmät tulokset, tuoreimmat kisauutiset ja paikan päällä vallitsevat sääolot ja liikennejärjestelyt. Se onkin tarkoitettu erityisesti paikanpäällä kisoja seuraavalle.

Tableteille suunnattu Live Arena Falun2015 -sovellus on suunniteltu erityisesti tableteille ja ns. second screen -käyttöön kotisohvalle. Sen kautta voi esimerkiksi seurata kisaa suosikkiurheilijansa näkökulmasta tai tutustua hiihtostadioniin virtuaalikierroksella. Paikallisten tv-oikeuksien salliessa sovellus mahdollistaa myös kisoihin liittyvien televisiolähetysten seuraamisen. Suomessa tämä ominaisuus ei ole käytössä.

Falunin virallisten sovellusten kehityksestä ovat vastanneet ruotsalaiset Triona ja Tension Graphics. Live Results -sovellus on tarjolla iOS- ja Android-puhelimille, minkä lisäksi sitä voi käyttää Windows Phonella mobiilinettisivun kautta. Live Arenan voi ladata iOS- ja Android-laitteille.

Hiihdon MM-kisat 18.2.–1.3. kokoavat Faluniin noin 700 urheilijaa lähes 60 maasta.