Usein haastattelua tehdessä paikallaan pönöttävät sekä kuvattava, että haastattelija/kuvaaja. Kohteen tekemisten kuvallinen ja ennen kaikkea äänellinen seuraaminen on tumpelolle haastattelun tuoksinassa liian haastavaa.

Mutta ei hätää,  Legrialla saa kuvituskuvat puhuvan pään päälle vikkelästi: Senkun tunkee Legrian paikkaan kuin paikkaan, ikään kuin omaa katsettaan mukaillen. Ja jälki on terävää yllättävän niukassakin valossa.

Kts Canon EOS 70D featuring Legria mini X: https://youtube.com/watch?v=03IWoxQMj2M

Kamera istuu kiltisti paikoillaan tassujensa ansiosta. Ekä ota kovin herkästi resonansseja pöydästä. Kuvakulma vain saa näyttämään ihmisoliot lihavilta ja ruttukaulaisilta. Mutta onko se peilin vika, jos naama on vino?

 

Legriaa olisi suuri kiusaus käyttä GoPro-tyyppisesti arki- ja harrastuselämän seuraamiseen, mutta siihen sitä ei välttämättä ole suunniteltu. Vakoilukuvia tosielämästä voisi tietysti ajatella, mutta nehän ovat laittomia.

LEGRIA mini X on omiaan/ehdoton apuväline videoammattilaisen ison kameratötterön kaveriksi. Tai sitten vaan ihan omien sossuvideoiden tallennusaparaatiksi. Niistä voisi syntyä jotakin ihan uutta vaikkapa videoilmaisun/uutistoiminnan tulevaisuuden tueksi.

Canon LEGRIA mini X hintaluokka 450 euroa.