Canonin runko on vakuuttavaa valua - terästä ja alumiinia - ja selvästi tehty kestämään. Samalla varsinkin videokuvaaja arvostaa sitä, että kuva pysyy vakaana tutisevissakin käpälissä. Tosin mikrofiliitännän puuttuminen rajoittaa kameran käytön lähinnä kuvituskuvien taltiointiin. Läin tarkennusetäisyys on dokumentointitarkoitusta varten riittävä 5 cm. Telepuolella pääsee 40cm päähän kohteesta.

Kameralla saa aikaan Full HD -videoita, nopeus on tosin 30 kuvaa sekunnissa, 25p olisi tarpeen, jos aikoo otoksensa laajempaan TV-levitykseen.

           Näillä mennään, kosketusnäyttö, nuppi ja objektiivin kaksi säätörengasta. Hyvin toimii.

 

Otsikkokuvan Musti (nimi muutettu) -koiran ikuistamisen yhteydessä todettiin hyväksi ratkaisuksia se, että kuvattaessa aukon esivalinnalla pääsee manuaalitarkennuksen ääriviivakorostuksella tarkentamaan myös liikkuvaan maaliin (silmät versus kuono)

Alkuperäinen G1 X putkahti kauppoihin vasta vuonna 2012, uusin painos työnnettiin vmarkkinoille siten aikaoidella kiireellä. Syynsä sihen varmaan olikin: Uutuudessa on korjattu vanhan version olennaiset heikkoudet: Nopeampi prosessori, parempi tarkennusautomaatti,  kosketusnäyttö ja tietysti Wifi (NFC:n kautta).

Hinta vain pikkuisen hirvittää, se lähestyy jo tuhatta euroa.

           Canonin objektiivin polttoväli on 24-120mm, kuvan reunoilla saattaa esiintyä pehmeyttä.

 

Tässä kameran tekniset tiedot: thttp://www.canon.fi/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/PowerShot/powershot_g1x_mark_ii/index.aspx#p-specification