Toimittajan arkityössä kameralla on yksi ominaisuus ylittse muiden - sen on toimittava aina ja mahdollisimman automaattisesti. On aivan yksi lysti onko valotus aukon sinne tai tänne ja ovatko kuvan elementit kultaisessa leikkauksessa, jos alkaa tapahtua. Uutiskuvaus on toimittajan tasolla olennaisen tallentamista, tapahtuman ainutkertaisuus ja katsojan mielikuvitus paikkaa mahdolliset puutteet tallenteessa. Itse asiassa pieni rosoisuus tekee uutisvideosta uskottavamman.

Roeden Videomic Pro on hyvä pari hyvälle 1080p-rungolle, hintaa suuntamikillä on n. 170 euroa.

 

Toki muutama äijänköriläs tv- ja kuvatoimitusten nurkissa vaikertaa vielä menneen, standartoidun kuvanlaadun perään mutta selavii, muutos on jo tapahtunut.

Canon F70 rakenne on tukeva, bakeliittia on käytetty sästeliäästi. Kamera ysyy kädessä mallikkaasti ja videoita kuvatessa heilunta on helppo pitä hallinnassa. Mikrofoni ei muuta jämerän rungon tasapainoa ja yhdistelmän koko lisää uskottavuutta haastateltavien ja yleisön silmissä.

Ja tässä jumalansanaa Canon EOS 70D:stä, tukee rungon käyttöä toimittajan liikkuvan uvan työkaluna, Kamera-lehti 10-11 2013, Harri Hietala:

"Kameran mielenkiintoisin piirre on kehittynyt automaattitarkennusjärjestelmä. Kennon pikseleiden laajennettu hyödyntäminen tarkennukseen tukee erityisesti liikkuvien kohteiden kuvaamista."

Canon EOS 70D rungon hinta luokkaa 1 000 euroa, Canon-objektiivin kanssa 1 200 - 1 800 euroa.

Kts Canon 70D & Roede Videomic yhteistyövideo:  http://youtu.be/5X_tMmm8gQ0

Toimittajan arkikäytössä tarvitsemat näppylät ovat luontevilla paikoillaan, sähköinen näyttö kääntyy tarvittaessa sallien kuvaamisen ketteryyttä vaativissa paikoissa.