Kamera tallentaa 10 kuvaa sekunnissa (fps) ilman resoluution heikentymistä. Uuden 65 ristikkäistyyppisen tarkennuspisteen automaattitarkennusjärjestelmän1 ja kahden DIGIC 6 -prosessorin ansiosta EOS 7D Mark II ylittää valmistajan mukaan suorituskyvyssä edeltäjänsä.

Kameran tarkennusjärjestelmä voidaan räätälöidä samanlaisessa valikossa kuin EOS-1D X -kamerassa, mikä antaa vapaat kädet herkkyyden ja kohteen seurannan asetuksille. Uudella tarkennustilan valintavivulla voidaan vaihtaa AF-alueen tilaa irrottamatta katsetta etsimestä.

Kameran kenno on 20,2 megapikselin APS-C-kokoinen CMOS, jonka aito ISO-herkkyysalue on 100–16 000. Alue on laajennettavissa arvoon ISO 51 200 asti.

 

Elokuvamaiset videot

Mark II -kamerassa on uusia ammattitason videokuvausominaisuuksia. Dual Pixel CMOS AF -tekniikka huolehtii siitä, että automaattitarkennus toimii sujuvasti ja tarkasti. Ensimmäistä kertaa EOS-kameroissa sekä Movie Servo AF -toiminnon nopeutta että seurantaherkkyyttä voidaan mukauttaa, mikä tehostaa tarkennustehosteiden hallintaa ja siirtymistä kohteesta toiseen.

Myös ohikiitävät tilanteet voidaan tallentaa Full HD -laadulla ja kuvataajuuksilla 24p–60p.

 

Otokset voidaan siirtää ulkoisiin tallentimiin pakkaamattomana (4:2:2) HDMI-siirtona. Lisäksi EOS 7D Mark II -kamerassa on uudet mikrofonin ja kuulokkeen liitännät sekä hiljainen ohjaus, joka estää toimintojen äänten tallentumisen asetuksia muutettaessa. Näin äänentallennus tapahtuu ammattilaadulla kaikenlaisessa kuvaamisessa.

Kamerassa on parannettu sääsuojaus ja kestävä magnesiumseosrunko sekä GPS.

 EOS 7D Mark II on saatavilla marraskuussa. Runko svh 1950 euroa.