Kaksi vuotta myöhemmin Canon toi markkinoille ensimmäisen EOS-ammattilaismallinsa nimeltä EOS-1. Tämä kestävä ja luotettava kamera oli suunniteltu täyttämään ammattilaisvalokuvaajien vaatimukset huipputekniikan, erinomaisen suorituskyvyn ja uudenlaisen ergonomian avulla.

Siitä lähtien Canon on kehittänyt EOS-huippumallejaan ammattilaisten tarpeiden mukaan. Kun ammattikuvaajat alkoivat käyttää järjestelmäkameroiden automaattitarkennusta vuonna 1994, Canon toi markkinoille EOS-1N-mallin. Edeltäjäänsä verrattuna kamerassa oli enemmän tarkennuspisteitä ja sen ennakoiva tarkennus liikkuvia kohteita seurattaessa oli parempi. Vuonna 2000 yritys julkisti EOS-1V -mallin, jonka uusi 45 pisteen aluetarkennusjärjestelmä mahdollisti nopean ennakoivan automaattitarkennuksen ja jopa 9 kuvan sekuntinopeuden.

Eka digijärkkäri ammattilaisille 2001

Digitaalisen aikakauden alussa vuonna 2001 Canon toi markkinoille ensimmäisen digitaalisen ammattilaiskameransa, EOS-1D -mallin, jota seurasi täysikennoinen EOS-1Ds vuonna 2002. Canonin nykyisen ammattilaisille suunnatun valikoiman huippumalli, EOS-1D X, tuli markkinoille kesäkuussa 2012. Se oli EOS-1-sarjan 13. malli. EOS-1D X tarjoaa verrattoman nopeuden, resoluution ja kuvanlaadun yhdistelmän, ja kamera on saanut paljon kiitosta valokuvauksen eri osa-alueiden edustajilta valokuvajournalisteista urheilu-, mainos- ja luontokuvaajiin.