Buster XL:n perusmitat säilyvät malliuudistuksessa entisellään: kuutta senttiä vaille kuusimetrinen XL kuljettaa kuusi henkeä. Kevyt, mutta jäykkä alumiinirunko painaa reilut 600 kiloa, joten veneen kanssa pärjää myös laiturissa.

Käsittelyä helpottaa myös vakiovarustukseen kuuluva Buster Q -älynäyttö. 10-tuumainen ruutu yhdistää samaan, helppokäyttöiseen kosketusnäyttöön mm. vakiovarustukseen kuuluvat elektroniset kartat, moottorin mittariston, käyttöohjeet ja opastusvideot sekä internet-yhteys kahden vuoden dataliittymällä.

Parempi suorituskyky pienemmillä tehoilla

Buster XL kuuluu suosituimpiin Buster-malleihin ja on menestynyt myös kansainvälisissä alan erikoislehtien testeissä erittäin hyvin. Rungon ominaisuudet on todettu hyviksi ja vene käyttäytyy kaikissa olosuhteissa johdonmukaisesti, joten runkogeometriaan ei ollut tarvetta tehdä suuria muutoksia. Veneen painopistettä on kuitenkin muutettu, joten liukuun lähdetään entistä liukkaammin.Suurin koneteho nousee 130 hevosvoimaan aiemman version 115 hevosvoimasta.  Pienin suositeltu koneteho on 80 hevosvoimaa, mutta usein raskaalla kuormalla ajaville suositellaan koneen valitsemista tehoalueen yläpäästä.Käytettävyyttä parannettiin väljentämällä sisätiloja. Säilytystilaa on edelleen runsaasti sekä pulpettien sisällä että takapenkin alla. Köysille on lukittavat lokerot suurien uimatasojen alla. Kuomutalli on uusittu ja sohvaa siirretty taaksepäin, joten jalkatilaa löytyy entistä enemmän.

Trimmitasot ja offshore-istuimet vakiovarusteina

Uudistuksessa Buster XL:n vakiovarustusta on parannettu tuntuvasti. Heloitus ja kaiteet ovat ruostumatonta terästä ja trimmitasot kuuluvat aina varustukseen. Entistä tukevammat offshore-istuimet ovat samaa mallia, jota käytetään isommassa Buster XXL -mallissa.Uutuusmalli edustaa jo neljättä mallisukupolvea, sillä ensimmäinen Buster XL laskettiin vesille 24 vuotta sitten. Alkuperäisen XL:n maksimiteho oli 90 hevosvoimaa. Kolmannen sukupolven XL tuli markkinoille vuonna 2012, jolloin veneen pituus kasvoi lähelle kuutta metriä.

Mallistossa säilyy edelleen sisarmalli, vaativaan käyttöön suunniteltu Buster XL Pro. Myös XL Pron vakivarustukseen kuuluvat kauden 2017 malleista alkaen Buster Q -älynäyttö ja trimmitasot.

Buster XL 2017

  • Pituus: 5,94 m
  • Leveys: 2,17 m
  • Paino: 625 kg
  • Polttoainetankki: 100 litraa
  • Henkilöluku: 6
  • Moottorisuositus: 80–130 hv