Tunnettu savolainen venetehtailija Raimo Sonninen on tullut siihen uskoon, että vesillä ollaan menossa yhä enempi kohti päiväretkeilyä. Se on luultavasti pelkkä tekosyy, koska Sonninen halusi muovipaattien rakentajana mukaan alumiiniveneiden menestystarinaan.

-Alumiiniveneet ovat vuosi vuodelta kasvattaneet suosiotaan etenkin volyymikokoluokissa, joten totesimme ajan olevan nyt kypsän oman valmistuksen aloittamiselle, tunnustaa Sonninen

Alumiiniveneprojekti käynnistyi neljä vuotta sitten, kun Sonnisen mainitsema kehityssuunta tuntui voimistuvan. Yhtiö teki aiheesta tarkan markkinaselvityksen, jonka tuloksena päätyi aloittamaan valmistuksen. Sonninen uskoo, että etenkin pohjoismaissa monikäyttöisten päiväveneiden suosio jatkaa kasvuaan myös tulevina vuosina.

Falcon-venemerkki syntyi alunperin vuonna 1986 eräänlaiseksi Bella-veneiden lippulaivabrändiksi, kun johtaja Sonninen kierreltyään italialaisia veneveistämöitä halusi tehdä kansanomaisesta Bellasta salonkikelpoisen. Falconien valmistus aloitetaan marraskuussa 2017 kahdella mallilla, ja tammikuussa 2018 mukaan tulee kaksi lisää.