Reserviläisliiton puheenjohtaja Mikko Savola vastustaa EU:n komission suunnitelmia puoliautomaattiaseiden saatavuuden rajoittamisesta. Kielto heikentäisi reserviläisten mahdollisuuksia ylläpitää omia ampumataitojaan.

- Puolustusvoimien sodan ajan joukkojen vahvuus on 230.000 henkilöä, joista yli 95 prosenttia koostuu reserviläisistä. Näin suuren joukon ampumataitojen ylläpito ei ole mahdollista pelkillä kertausharjoituksilla, vaan se vaatii myös laajaa, omaehtoista ampumaharjoittelua.

Reserviläisliitto tarjoaa reserviläisille mahdollisuuden tähän toimintaan. Liiton puitteissa järjestetään vuositasolla noin 10.000 erilaista ampumakilpailua ja -harjoitusta, joissa käytetään laajasti erilaisia puoliautomaattipistooleita ja -kivääreitä. Nämä aseet muistuttavat Puolustusvoimien käytössä olevaa kalustoa.

EU:n komission suunnitelmat liittyvät Ranskan terroristi-iskuihin, joissa käytettiin maahan salakuljetettuja, laittomia rynnäkkökivääreitä. Laillisten puoliautomaattikiväärien saatavuutta on Suomessa aselupakäytännöillä rajoitettu, eivätkä mitkään rikostilastot puhu lisärajoitteiden puolesta. Puolustusvoimien aseiden käyttö taas on mahdollista vain sen henkilöstön valvonnassa.