Turun AMK:n ja Turun yliopiston Turku Game Lab on työstänyt ampumahiihtosovellusta yhteistyössä RightSpot Oy:n kanssa. Ampumahiihtokokemus on tarjolla lajista kiinnostuneille juuri sopivasti Kontiolahden MM-kisojen kolkutellessa oville.

Koska tavallisella ihmisellä ei juurikaan ole mahdollisuuksia kokeilla lajia, varsinkaan sen ampumaosuutta, haluttiin sellainen mahdollisuus kisoja tavallisesti sohvalta seuraavalle tarjota. Nyt julkaistava sovellus on rakennettu siten, että se puhuttelee mahdollisimman hyvin lajia tuntematontakin. Ja kuten nykysovelluksissa on tapana, on myös live-pelaaminen mahdollista:

Vastaavaa ohjelmaa ei ole saatavilla muualta, joten kehittäjät uskovat urheiluhenkisten ja ampumahiihdosta kiinnostuneiden ihmisten löytävän tuotteen. Sovelluksessa ei ole kyse räiskimisestä, vaan keskittymisestä, ja näkökulmana on kaiken kehitystyön aikana ollut urheilu; mahdollisimman realistiseen ympäristöön toteutettuna.

Biathlon X5 tarjoaa kuluttajalle viihteellistä sisältöä keskittyen kuitenkin urheiluun. Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Google Playsta ja Windows Phone Storesta. App Storeen sovellus ilmestyy viikolla yhdeksän.