PowerShot G3 X on valmistajan mukaan ykkösvalinta etenkin luonto- ja urheilukuvaajille. Tuuman taustavalaistu 20,2 megapikselin CMOS-kenno tuottaa yksityiskohtaiset ja väreiltään sävykkäät kuvat.

9-lamellisella himmentimellä varustettu objektiivi, jonka valovoima on f/2,8–5,6, mahdollistaa taustan pehmennyksen. Lisäksi 25x optinen zoom auttaa pääsemään lähelle kohdetta siten, että kuvanlaatu säilyy hyvänä.

Kamerassa on DIGIC 6 -prosessori. HS System -järjestelmän suurin ISO-herkkyys on 12 800, joten kuvista tulee laadukkaita ja yksityiskohtaisia myös haastavissa valaistusolosuhteissa. Jatkuvan kuvauksen nopeus 5,9 kuvaa sekunnissa ja nopea automaattitarkennus auttavat vauhdikkaissa tilanteissa.

Elokuvaajan työkalu

Full HD -videoiden säätömahdollisuudet vastaavat lähinnä ammattilaistasoisia videokameroita. Kuvataajuudeksi voidaan valita 24p–60p, ja lisäksi aukkoa, valotusaikaa ja ISO-herkkyyttä voidaan säätää käsin. Mikrofonin, kuulokeliitäntöjen ja laajennetun dynamiikan ansiosta ääni tallentuu selkeänä. HDMI-lähdön kautta videoita voidaan katsella ulkoisesta näytöstä jo kuvaamisen aikana. Älykäs kuvanvakain ja 5-suuntainen dynaaminen kuvanvakaintila varmistavat vakaat videot vaikkapa kävellä huojuessa tai auton kyydissä kuvattaessa.

Spontaania tai satunnaista kuvaamista varten kamerassa on lyhyiden videoiden kuvaustila, jolla voidaan taltioida 4, 5 tai 6 sekunnin mittaisia otoksia ja toistaa niitä halutulla tavalla. Tarinan kohokohdat -toiminto valitsee valokuvia ja videoita ihmisten, tapahtumien tai päivämäärien mukaan ja yhdistää ne lyhyeksi ja helposti jaettavaksi videoksi.

Kamerassa on pöly- ja roiskesuojattu runko, joten kuvaaminen onnistuu huonollakin säällä. Järjestelmäkameroista tuttuun varusteluistiin voidaan kiinnittää suuriresoluutioinen elektroninen etsin tai Canon Speedlite -salamalaitteita.

Wi-Fi-yhteyden kautta tapahtuva etäkuvaus ja Camera Connect -sovellus mahdollistavat kuvaamisen myös epätavallisista kuvakulmista, sillä kameran tärkeimpiä toimintoja ja täysiä käsisäätöjä voidaan käyttää älylaitteelta. Kuvat voidaan jakaa dynaamisen NFC:n avulla helposti Canon Connect Station -tallennusasemaan tai älylaitteeseen. Lisäksi Image Sync -kuvasynkronoinnilla kaikki kuvat voidaan varmuuskopioida pilvipalveluihin

PowerShot G3 X -kameran tärkeimmät ominaisuudet

· Suuri kenno ja 25x superzoom-objektiivi, jonka 35mm polttovälivastaavuus on 24mm - 600mm ja valovoima 2,8-5,6

· Helppo kuvaaminen, yhdistäminen ja jakaminen

· Edistykselliset videokuvausominaisuudet

· Monipuoliset säädöt luovaan kuvaamiseen

· Ammattimaista kuvaamista kaikissa tilanteissa

Kameran svh on 995 euroa.