Nykypäivän älykkäät lasit sisältävät muun muassa aurinkosuojan, sadesensoreita, antenneja, kaistavahdin tai ne voivat olla itsestään puhdistuvia. Älykkäät lasit helpottavat kuskin elämää, mutta parantavat myös matkustajien viihtyvyyttä. Samalla lasien valmistus muuttuu yhä vaativammaksi, kun lasilta vaaditaan niin keveyttä, hyvää muotoiltavuutta, turvallisuutta kuin teknologisia ominaisuuksiakin.

– Pilkingtonin olennainen kilpailukykytekijä on kyky reagoida nopeasti ja ajatella asiakaslähtöisesti. Kaikkein tärkeintä on tietää, mitä asiakas haluaa. Tällä hetkellä Eurooppa haluaa laseiltaan mukavuustoimintoja ja turvallisuutta. Lisäksi lasin muotoilu ja ajoneuvon ulkonäkö muuttuvat jatkuvasti merkittävämmäksi valintakriteeriksi, kertoo Pilkington Automotiven asiakkuusjohtajuudesta Suomessa vastaava Juha Artama.

Suomalaiset tuotteet kilpailevat markkinoilla hyvällä laadullaan. Pilkingtonin lasien helppo asennettavuus säästää asiakasyritykseltä aikaa jo kokoamisvaiheessa. Pilkingtonin älykkäät lasit on valinnut linja-autoonsa esimerkiksi Daimler ja työkoneisiinsa John Deere. Daimlerin Saksassa ja Turkissa valmistettavan EvoBus-linja-auton tuulilasissa on lämmitys, antenni ja heijastamaton pinta. Sivulaseissa on lämpösäteilyä absorboivaa materiaalia, mikä vähentää jäähdytyslaitteen tilatarvetta ja vapauttaa linja-autoon asiakaspaikkoja.

Älykkäitä liikennejärjestelmiä syntyy yhteistyöllä

Pilkingtonin tuottamat linja-autojen sivulasit on jo muutaman vuoden ajan valmistettu 25 prosenttia tavallista ohuemmasta lasista. Uudistus vaati mittavan lupaprosessin läpikäynnin ennen toteutumistaan. Ajoneuvoalalla tämä on hyvin tyypillistä. Älykkään liikenteen innovaatiot luodaankin tiiviissä yhteistyössä muiden alan toimijoiden kanssa. Lupaprosessien hallitseminen ja jatkuvasti muuttuva ympäristö vaatii valmistajalta dynaamista toimintamallia ja korkeaa osaamisen tasoa.

– Kaikki älykkään liikenteen ratkaisuja kehittävät tahot ovat kanssamme samassa veneessä: ympäristö muuttuu jatkuvasti. Tällä hetkellä kehitetään jo sellaisia tuotteita, joita me emme osaa vielä valmistaa. Meillä on käynnissä lukuisia projekteja yliopistojen ja valtion tukemien kehitysohjelmien kanssa. Kaikkea ei kannata nykyisin keksiä itse, kuvailee Artama.

Korkean teknologiaosaamisen ja koulutetun työvoiman vuoksi Suomella on erinomaiset mahdollisuudet toimia jatkossakin suurten ja vaativien ajoneuvojen lasien kärkimaana.