EOS 1300D -kamerassa on Canonin DIGIC 4+ -prosessori ja suuri APS-C-kokoinen 18 megapikselin kenno, joilla näkymien pienetkin yksityiskohdat ja laaja värikirjo saadaan talteen. Käyttämällä kapeaa terävyysaluetta ihmiset ja esineet on helppo saada erottumaan pehmennettyä taustaa vasten. 

Järjestelmäkameran käytön opettelu saattaa tuntua monimutkaiselta, mutta EOS 1300D -kameralla myös aloittelevat kuvaajat saavat laadukkaita kuvia. Älykäs näkymäautomatiikka valitsee sopivat asetukset automaattisesti, mutta valintakiekkoa kääntämällä kuvausohjelma on helppo valita itsekin kohteen mukaan. Nopea automaattitarkennus etsimen kautta varmistaa myös liikkuvien kohteiden tarkennuksen ja toimintakohtausten kuvaamisen kolmen ruudun sekuntinopeudella. Luovaan kuvaukseen on saatavilla luovia suotimia, kuten lelukamera- ja kalansilmäsuotimet.

Suurikokoisen kennon ansiosta videokuvaus tapahtuu Full HD -laadulla. Lisäksi videoihin voidaan lisätä elokuvamaista tuntua kuvaamalla kapealla terävyysalueella. Samat käsisäädöt ovat käytettävissä sekä video- että stillkuvauksessa. Videokollaasilla voidaan myös tallentaa sarja lyhyitä leikkeitä, jotka voidaan automaattisesti yhdistää päivän yhteenvetoa esittäväksi videoksi.

EOS 1300D -kamerassa on NFC ja paljon uusia Wi-Fi-yhteysominaisuuksia, joiden avulla kuvia voi tallentaa ja jakaa. NFC-yhteyttä käytettäessä riittää, kun kameralla kosketetaan yhteensopivaa Android-älylaitetta, minkä jälkeen otokset voidaan siirtää Canonin Camera Connect -sovelluksen avulla. Yhdysrakenteisen Wi-Fi-yhteyden avulla kuvat voidaan siirtää suoraan kamerasta pilvipalveluun, esimerkiksi Canonin irista-palveluun. Niistä voidaan myös luoda helposti jaettavia verkkogallerioita. EOS 1300D voidaan liittää myös Canon Connect Station CS100 -asemaan kuvien helppoa tallennusta ja jakamista varten.

Kamerarungon suositusvähittäishinta on 389€, EF-S 18-55mm 3.5-5.6 IS KIT suositusvähittäishinta 509€